Aggasztja a németeket az orosz hiperszonikus rakéta indítása

Ezt olvasta már?

A hangsebesség többszörösénél nagyobb sebességgel rendelkező orosz Kinzsal-rakéták indítása mindenképp jelzés a NATO számára a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) biuztonságpolitikai szakértője szerint. A Deutschlandfunk rádió által ismertetett nyilatkozatában Johann Wadephul arra a következtetésre jutott, hogy a NATO nem rendelkezik a megfelelő válaszadás képességével, és ezt a hiányt “sürgősen pótolnia kell”.

A német Szabaddemokrata Párt (FDP) biztonságpolitikai szóvivője egyenesen történelminek nevezte az orosz hiperszonikus rakéta indítását és a fegyverkezés eszkalációjának újabb fokáról beszélt.

A Kreml múlt szombaton közölte, hogy az orosz hadsereg ballisztikus rakétákkal és manőverező robotrepülőgépekkel végzett szokásos éves gyakorlatot hajtott végre, és valamennyi eszköz eltalálta a kijelölt célpontokat.

A hadgyakorlatot Vlagyimir Putyin orosz elnök rendelte el, és azt Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő társaságában a Kreml úgynevezett szituációs terméből követte figyelemmel.

A gyakorlaton Kinzsal és Cirkon nevű hiperszonikus rakétákat is indítottak.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában