Ábécé sorrendben ölt meg 10 éves kislányokat a pedofil sorozatgyilkos

Ezt olvasta már?

Különös halálesetek rázták meg a New York állambeli Rochestert a 70-es években. Három kislányt gyilkoltak meg nagyon hasonló módon. A lányok vezeték és keresztneve ugyanazzal a betűvel kezdődött és a gyilkos a holttestüket is ugyanazzal a betűvel kezdődő városban tette ki. A gyilkos megerőszakolta a 10 és 11 éves kislányokat, majd megfojtotta őket.

1971. november 16-án eltűnt egy 10 éves Puerto Ricó-i kislány, Carmen Colón. A nagymamájához kellett volna mennie, hogy elvigye neki a gyógyszereit. Szemtanúk látták kirohanni a gyógyszertárból, majd beszállni egy autóba. Nem sokkal ezután többen is látták a kislányt egy közeli autópályán deréktól lefelé meztelenül rohanni, kétségbeesetten szeretett volna segítséget kapni valamelyik autóstól, azonban az elrablója visszavitte a kocsijához. Két nappal később két fiú fedezte fel Carmen holttestét egy churcheville-i csatornában, nem messze onnan, ahol korábban látták rohanni az autópályán.

A lány testén alig volt ruha, megerőszakolták és betörték a koponyáját.

A halálát fojtogatás okozta. Továbbá a testén számtalan karmolásnyom volt látható.

A helyiekben nagy felháborodást keltett a gyilkosság és az a tény, hogy az autópályán senki sem segített a menekülő lánynak. A rendőrség és civilek közösen több ezer dolláros nyomravezetői díjat ajánlottak fel és az autópálya mentén óriásplakátokkal is keresték a tettest.

Azonban minden próbálkozás és nyomozás ellenére sem lett meg a gyilkos.

1973. április 2-án egy 11 éves kislány, Wanda Walkowicz vásárolni indult, de nem ment haza. Eltűnését az édesanyja jelentette be még aznap este. Szemtanúk egy barna autó mellett látták megállni, amibe egy férfi betuszkolta. A holttestét másnap találták meg Websterben. A jelek arra utaltak, hogy egy mozgó kocsiból dobták ki. A boncolás során az derült ki, hogy a lányt megerőszakolták és megfojtották. A testen szeméremszőrzetet, spermát és fehér macskaszőrt is találtak. Arra is utaltak jelek, hogy Wanda küzdött a támadója ellen.

A rendőrség és a helyiek ebben az esetben is mindent bevetettek, hogy megtalálják a gyilkost, de nem jártak sikerrel.

1973. november 26-án este egy anya jelentette a rendőrségen lánya, Michelle Maenza eltűnését, aki nem ment haza az iskolából. A síró lányt egy szemtanú egy barna színű autóban látta. Egy autós látott egy defektes barna autót, ami mellett egy férfi és egy kislány állt. Az autós megállt segíteni, erre a férfi bepánikolt, maga mögé rántotta a gyereket és megfenyegette az autóst, hogy hajtson el.

A lány holttestét két nappal később találták meg Macedonban. A lányt, ahogy a korábbi két áldozatot is, megerőszakolták és megfojtották. A ruházatán található macskaszőr és sperma egyezett a Wanda ruháján talált mintákkal.
A lányt az eltűnése napján egy szemtanú együtt látta hamburgerezni egy 25 és 35 év közötti férfival. A hamburgerezés tényét a lány gyomortartalmának elemzése is megerősítette. Ennek alapján tudott a rendőrség fantomképet készíteni a feltételezett gyilkosról.

A lányokban nem csak az életkoruk és a lakóhelyük volt a közös. Minden áldozatnál megfigyelhető volt, hogy a keresztnevük, a vezetéknevük és a testük megtalálásának a helye ugyanazzal a betűvel kezdődött. A rendőrök ezért Ábécé-gyilkosnak kezdték el nevezni az ismeretlen férfit. A gyerekek szegény, katolikus családból származtak. Nem voltak barátaik, zaklatták őket és tanulási nehézségekkel is küzdöttek. Egyikük családjában sem volt jelen az apa. Ezekből a nyomozók arra következtettek, hogy a gyilkos valamilyen módon tudhatott a lányok hátrányos helyzetéről, ezért választotta ki pont őket.
Mindhárom lány meggyilkolását nagy médiafigyelem övezte. Telefonos forródrótot is létrehoztak, amelyre csak az olyan hívásokat várták, amelyek segíthettek előkeríteni a gyilkost. Számos hívás érkezett, azonban egyik sem segítette a nyomozás előrelépését. Pedig a rendőrök több mint 800 embert kihallgattak.

Az Ábécé-gyilkost soha nem sikerült elkapni.

Egyesek szerint ráadásul Carmennek nem ugyanaz a gyilkosa, mint a két másik áldozatnak.

Carmen Colón estében a fő gyanúsított a nagybátyja volt, Miguel Colón. A férfi autójának átkutatásakor a rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy az autó feltűnően tiszta. Valamint a lány meggyilkolása után 4 nappal elköltözött Puerto Ricóba. A rendőrök utána mentek és kihallgatták. A férfinak nem volt alibije a gyilkosság idejére, de bizonyíték hiányában elengedték. Később öngyilkos lett, miután lelőtte a feleségét és a sógorát.
A rendőrség másik gyanúsítottja Dennis Termini, egy helyi tűzoltó volt. A férfi 1971 és 1973 között legalább 14 lányt erőszakolt meg a garázsában és egy barna furgonja is volt. Az autója vizsgálata során fehér macskaszőrt is találtak a nyomozók. Termini egy üldözés során azonban öngyilkos lett. Évekkel később exhumálták a holttestét, hogy összevessék a DNS-ét a Wanda testén talált spermiummal.

A vizsgálat azt mutatta ki, hogy nem ő volt az elkövető.

2022-ben egy nő a TikTokon tette közzé, hogy szerinte lehetséges, hogy a nagyapja volt az ábécés gyilkos. Ezt azzal támasztotta alá, hogy a nagyapjának volt egy barna autója, valamint volt egy gyógyszertára, amelynek a pincéjében macskákat tartott az egerek miatt. Továbbá az egyik áldozattal, Wandával az eltűnése napján beszélt is.
A bizonyítékok hiánya és az eltelt idő miatt a gyilkosságok még mindig megoldatlanok, és valószínűleg azok is maradnak.

Forrás: All That’s Interesting, Democrat & Cronicle, Newsweek  

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában