Abe Sindzó gyilkosa pokolgépet akart készíteni

Ezt olvasta már?

Pokolgépet akart készíteni, vallotta a volt japán miniszterelnök, Abe Sindzó meggyilkolásával vádolt férfi – számoltak be vasárnap helyi nyomozati források.

Ahogyan az Origo is beszámolt róla pénteken merényletet követtek el Japán miniszterelnöke ellen. 

A 41 éves férfi, aki a gyanú szerint egy választási kampánybeszéd közben közelről, házilag készített fegyverrel hátulról lőtte le Abét, azt mondta, hogy több fegyvert is készített – jelentette a Kyodo japán hírügynökség.

A man, believed to be a suspect shooting Japanese Prime Minister Shinzo Abe is held by police officers at Yamato Saidaiji Station in Nara Prefecture on July 8, 2022. 67-year-old Abe has reportedly been shot in the chest during a stumping tour in Nara in the morning on July 8. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Kazuhiko Hirano / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)Forrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Kazuhiko Hirano

A rendőrség átkutatta a nyugati Nara városában lévő otthonát, és lefoglalt olyan fegyvereket, amelyek hasonlóak voltak ahhoz, amelyet a helyszínen találtak.

Az említett források közölték, hogy

a vádlott letartóztatása után azt mondta, hogy az Abét támogató vallási csoport iránti gyűlöletből cselekedett.

Kijelentette, hogy anyja nagy összegeket adományozott a vallási szervezetnek, amely tönkretette őt.

Sem a rendőrség, sem a japán állami média nem nevezte még meg a csoportot. A Gendai Business című internetes magazin azonban most azt állítja, meg nem nevezett forrásokból értesült arról, hogy a néhai dél-koreai vallási és üzleti vezető, Szun Mjung Mun vitatott Egyesítő Egyházáról van szó.

A Mun szektaként is ismert Egyesítő Egyházának számos országban, köztük Japánban is vannak tagjai.

Az intézményt heves bírálatok érték a világuralomra való törekvés és a tömeges esküvők szisztematikus megszervezése miatt.

A magát messiásnak kikiáltó Szun Mjung Mun 2012 szeptember elején halt meg 92 évesen. Egyházát 1954-ben alapította, amely mára egyes becslések szerint világszerte hárommillió követőt számlál és 194 országban van jelen.

A sokak által szektaként nyilvántartott intézmény nem csak a tömeges esküvők miatt szerepelt sokat a hírekben, de azért is, mert multimilliárdos vallási és üzleti birodalmat működtet.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában