Array

A Red Bull elárulta, mire számíthat Perez Ricciardo szerződtetése után – F1VILÁG.HU – F1világ.hu

Ezt olvasta már?

Ricciardo két szezon után kényszerül távozni a McLarentől, a minap pedig bejelentették, 2023-ban a Red Bull tartalékversenyzője lesz majd, és a szimulátorban, teszteken, illetve különféle médiaeseményeken segíti majd az istálló munkáját. A 33 esztendős versenyző természetesen 2024-ben szeretne visszatérni az F1-es mezőnybe, mivel azonban a Red Bullnál Max Verstappennek hosszú távra, Sergio Pereznek pedig 2024 végéig szóló szerződése van, az energiaital-gyárosoknál nem számíthat versenyzői ülésre.

„Daniel szerződése egy bizonyos okból nagyon specifikus. A következő két évre szerződésünk van Checóval, aki remek előrelépést tett idén” – mondta Christian Horner arra a kérdésre, hogy Ricciardónak kínálkozhat-e lehetősége arra, hogy versenyezzen a Red Bull színeiben.

Hirdetés

„Checo idén, év elején már kényelmesebben érezte magát a csapatnál, miután a COVID-időszakban csatlakozott hozzánk. Az a partnerség, ami Max és Checo produkált, fenomenális volt számunkra. Fenomenális eredmény az öt kettős győzelem, és a konstruktőri világbajnoki cím, amit 8 évig nem sikerült elhódítanunk.”

„Remekül versenyeztek a csapatnak, és semmi okunk arra, hogy változtassunk ezen holnap, vagy a szerződésük időtartama alatt.”

A Red Bull csapatfőnöke ugyanakkor méltatta Ricciardót, aki azért is remek igazolás a csapat számára, mert évekig az energiaital-gyárosok égisze alatt versenyzett.

„Daniel továbbra is az egyik legnagyobb név, az egyik legnagyobb karakter a Forma-1-ben. Korábban a Red Bull juniorja volt, és mivel manapság a versenyzőknek nagyon sok marketingtevékenységet kell végezniük, mi pedig igazán aktívak vagyunk ebből a szempontból csapatként, egy olyan versenyző, mint Daniel, nagy érték számunkra.”

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában