A nemátalakító műtétek veszélyeiről beszélt egy volt transznemű tinédzser

Ezt olvasta már?

Egy kaliforniai tinédzser, aki korábban transzneműként azonosította magát, nemrég felszólalt az ellen, hogy kiskorúaknak teszik lehetővé az orvosok a nemátalakító kezeléseket, valamint támogatását fejezte ki a Florida államban született ítéletnek, amely véget vett az államilag finanszírozott nemátalakító beavatkozásoknak – írja a Fox News.

A most 17 éves Chloe Cole pénteken egy nyilvános meghallgatás során beszélt arról, hogy amikor 13 évesen elkezdte a nemátalakító folyamatot, nem volt tisztában döntésének súlyával. Három éven át szedett pubertásblokkolókat és tesztoszteront, 15 évesen pedig melleltávolító műtétet is végeztek rajta.

Most azt sem tudom, hogy valaha is képes leszek-e gyermeket szülni, ráadásul számos rákfajtánál magasabb kockázati csoportba kerültem a kezelések miatt” – mondta.

Amikor arról kérdezték, hogy mit üzenne a világnak, Cole azt mondta, hogy “ne alakítsák át a gyermekeiket”, hozzátéve, hogy nemcsak a testükben okoznak kárt ezzel, hanem súlyos lelki traumákat is elszenvedhetnek a kiskorúak, és senkinek nem szabadna elszenvednie azt, amit ő is elszenvedett.

Chloe Cole már megbánta, hogy nemátalakításba kezdettForrás: Fox News

Ennek ellenére Joe Biden a múlt hónapban aláírt egy elnöki rendeletet, amely éppen az ilyen nemátalakító műtéteket támogatja. Mint ismert, a demokraták régóta a nemátalakítás és az LMBGQ-lobbi pártján állnak, így sok demokrata vezetésű államban akár kiskorúként is részt lehet venni a műtétekben, sok helyen még pénzügyi támogatással is ösztönzik a fiatalokat.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában