A milánói SUNNEI is csatlakozik a Vanguardshoz

Ezt olvasta már?

Egy ambiciózus, futurisztikus, olasz márka 6 millió eurós befektetéssel csatlakozik a Vanguardshoz, biztosítva a csoportban rejlő növekedési potenciált. A csoport a feltörekvő, 1-10 millió eurós árbevételű divat- és életmódmárkák közepes méretű vállalkozássá való fejlesztését célozta meg, mely esetenként akár az 50 millió euró feletti bevételi szintet is elérheti. Ezt az elköteleződést, valamint a modern luxus jövője iránti elhivatottságot tükrözi a SUNNEI-val kötött megállapodása is.

A SUNNEI-t két olasz fiatal, Simone Rizzo és Loris Messina alapította 2014-ben azzal a szándékkal, hogy a divatiparra jellemző trendteremtéssel szemben a szubjektív valósággal kísérletezzenek, az időtálló minőségből nem engedve. Egyszerű, de nem mindennapi tervezői eszköztárukat a különböző kreatív szakágak ötvözésével fűszerezik, mely kivételes kommunikációjukban könnyen tetten érhető. Mindezeknek köszönhetően 100%-os organikus növekedési stratégiájuk bevált: közösségi felületeiket teljesen kihasználják, sajátos megközelítéseiknek köszönhetően már egy aktív követői bázisra és a kreativitást is nagyra értékelő közösségre tettek szert.

Gubicza Ágoston, a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. többségi tulajdonosa és Baldaszti Péter, a Nanushka vezérigazgatója a divatipar jövőjét szem előtt tartva, együttes erővel hívták életre a Vanguards elnevezésű, nemzetközi szakembergárdával működő divatipari holding társaságot azzal a céllal, hogy olyan vállalkozásokat építsen budapesti központtal, melyeknek fókusza a teljesen globális jelenlét. A siker kulcsával kecsegtető portfóliótag Nanushka és a GB & Partners az elmúlt 4 évben végigjárta a növekedési skála összes állomását, és szembenézett mindazokkal a kihívásokkal, amelyekkel egy 700 000 eurós árbevételről 30 000 000 euróra növekvő márka szembenézhet a gyors bővülés alatt. 

Rendkívül izgatottan várjuk, hogy kamatoztathassuk a SUNNEI adta lehetőségeket a csoporton belül, de akár tágabb értelemben is, a teljes iparágra vonatkoztatva – nyilatkozta Gubicza Ágoston. 

Legfőbb törekvésünk, hogy ápoljuk portfóliócégeink alapító-tervezőinek kreatív elképzeléseit, és ennek érdekében szoros együttműködésre számítunk Simone-nal és Loris-szal, egyrészt saját víziójuk megvalósítása érdekében, másrészt pedig, hogy a közös siker minden rendelkezésre álló eszközét biztosíthassuk számukra – tette hozzá Baldaszti Péter. 

A SUNNEI Vanguards által nyújtott befektetésre épülő új üzleti terve az Alapkezelő vállalkozói gondolkodásmódját ötvözi a SUNNEI kreatív nézőpontjával  – mondta a SUNNEI társalapítója, Simone Rizzo, majd hozzátette: Lelkesek vagyunk, hogy olyan nemzetközi partnert találtunk, amely megérti és támogatja a jövőképünket. Kiemelt feladatunk, hogy a SUNNEI jövőjére összpontosítsunk és a márkát a következő szintre emeljük.  

A Vanguards a SUNNEI-nál betöltött tanácsadói szerepköre révén igyekszik támogatni ezt az ambíciót, megkönnyítve a nagykereskedelmi piacra való belépést, legyen szó hagyományos kereskedelmi stratégiák megtervezéséről, működési tőkéhez való hozzáférésről, vagy a márka, a marketing, az ügyfélszerzés és az üzleti növekedés további támogatásáról. Mindezekkel párosul a csoport fenntarthatóság iránti elkötelezettsége, amely nem csupán kiegészíti, hanem meghatározza azokat az üzleti döntéseket, amelyek mentén valósággá válhat a modern luxus következő fejezete. 

A Vanguards segítségével olyan platformot akarunk létrehozni, amely megismételheti a Nanushkával tapasztalt sikereket más márkákkal is – mondja Baldaszti. A SUNNEI minden bizonnyal képes lehet erre. 

A SUNNEI már most is kreatív kihívások elé állítja a nemzetközi divatpiacot merész digitális megoldásaikkal, fáradhatatlan lendületükkel és páratlan kreativitásukkal. A 2021-es “Canvas” elnevezésű tavaszi-nyári kollekciójának bemutatása óta a sajtó egyszerűen csak úgy dicséri őket, mint “a jövő sztenderdjeinek hírvivői”.

Épül a modern luxus jövője

A Vanguards egy 2020-ban alapított befektetési platform, amely az EXIM Exportösztönző Magántőkealap támogatásával indult, vezetői a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatója, Gubicza Ágoston és Baldaszti Péter, a Nanushka divatmárka társtulajdonosa és vezérigazgatója. A Vanguards célja a modern luxus jövőjének építése az üzleti növekedés, valamint a fenntarthatóság ideális egyensúlya mellett. A Vanguards alapértékei: A vállalkozói gondolkodásmód; a kreativitás kihangsúlyozása; és a fenntarthatóság.

A platform nagyszerűsége és erőssége abban áll, hogy olyan módon valósítja meg a tudásmegosztást, a szinergiák kihasználását és az erőforrásokkal való költséghatékony gazdálkodást, hogy eközben minden részt vevő brand meg tudja őrizni a függetlenségét és integritását. A Vanguards ajánlata egy olyan befektetési és menedzsment-támogatási rendszer, aminek keretében egyszerre és egyenlő hangsúllyal biztosított a részt vevő márkák identitása, függetlensége és növekedése, aminek segítségével az 1-10 millió eurós bevételi szinttől eljuthatnak az akár 50 millió eurós bevételi szintre, vagy magasabbra.

A csoporthoz tartozik jelenleg a Nanushka és az AERON, kortárs női divatmárkák, a SUNNEI elképesztő sebességgel növekvő olasz női- és férfi ruhamárka; és a Skala divatkereskedelmi megoldás.

Céltudatos és merész vállalkozások

 A GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. a kezelt vagyon alapján a legnagyobb magyarországi független kockázati- és magántőkealap-kezelő. amely 2019. évben a hazai kockázati tőkealap-kezelők közül elsőként vált a rangos Invest Europe – a világ legnagyobb magántőke-kezelők szövetsége – teljes jogú tagjává. Célja, hogy olyan cégekbe fektessen be, melyek céltudatosak és merészek, hiszen a befektetett összeg folyósításán túlmenően az Alapkezelő professzionális cégvezetési, stratégiai, adott esetben értékesítési támogatással is hozzájárul a cég fejlődéséhez, prosperálásához, ami a felek alapvető közös érdeke. Ez vezetett a Vanguards létrehozásához is, mely mind a vezetői, mind a stratégiai és értékesítési érzékeket is magába foglalja.

Cél a külföldi terjeszkedés

Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap küldetése a magyar magántőkepiac fellendítése. Az Alapkezelő GB & Partners célja, olyan társaságokba fektetni, amelyeknek a külföldi terjeszkedés az elsődleges céljuk.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában