A migrációs válság megoldását sürgette Ferenc pápa

Ezt olvasta már?

Ferenc pápa arra kérte a nemzetközi közösséget vasárnap: vessen véget annak a gyakorlatnak, hogy a Földközi-tengeren megmentett migránsokat visszaküldi Líbiába és más, nem biztonságos országokba, ahol szavai szerint “embertelen erőszaknak” vannak kitéve.

“Újra felszólítom a nemzetközi közösséget, hogy tartsa meg ígéretét, és találjon közös, kézzelfogható megoldást a líbiai és a földközi-tengeri migrációs helyzetre” – mondta a katolikus egyházfő a római Szent Péter téren összegyűlt hívők és zarándokok előtt.

Ferenc pápa szerint az a legfontosabb, hogy megmentsék a Földközi-tengeren bajba jutott migránsokat, biztosítsanak emberhez méltó életet számukra, és tegyék lehetővé, hogy megszerezhessék a menekültstátust.

Az egyházfő hangsúlyozta:

együttérez a Líbiában menedéket kereső emberekkel, hallja kiáltásaikat, és imádkozik értük.

Megjegyezte: közülük sokan embertelen mértékű erőszaknak voltak kitéve, és sokat szenvedtek. Ferenc pápa “valódi koncentrációs táboroknak” nevezte a migránsokat befogadó líbiai létesítményeket.

A katolikus egyházfő régóta a menekültek ügyének egyik legfőbb szószólója.

A Földközi-tengeren továbbra is feszült a helyzet, mert Líbiából és más észak-afrikai országokból még mindig sokan vágnak neki az Európába vezető, rendkívül veszélyes tengeri útnak.

Nyitókép: Andrew Medichini

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img