A közösségi médiában toboroz orosz téglákat az amerikai hírszerzés

Ezt olvasta már?

Az amerikai központi hírszerző ügynökség (CIA) a közösségi médián keresztül próbálja megszólítani azokat az oroszokat, akik hasznos információkat nyújthatnak át nekik az ukrajnai invázióval kapcsolatban. Az ügynökség hétfőn hivatalos Instagram-profilján tett közzé egy orosz nyelvű bejegyzést, amit megfogalmazásuk szerint azoknak szánnak, akik „kényszert éreznek a cselekvésre az orosz kormány igazságtalan háborúja miatt” – számolt be róla a HWSW.

A közzétett útmutatóban olvasható, hogyan lehet biztonságosan felvenni a kapcsolatot a CIA-vel, miként lehet hozzáférni az anonim netezést biztosító Tor böngészőhöz, valamint a hagyományos keresőmotorok által nem indexelt dark webes felületekhez. Az ügynökség azt ajánlja az oroszoknak, hogy a Tort ne a személyes vagy a munkahelyi gépükön használják, hanem olyan eszközön, amit nem lehet hozzájuk kapcsolni, illetve a hétköznapi böngészéseik közben is kapcsolják be a biztonságos, inkognitót nyújtó böngészési módokat. Egy másik alternatívaként ajánlják a fizetős VPN-szolgáltatásokat, de csak azokét, amelyek üzemeltetője nem Oroszországban, Kínában vagy más, az USA szempontjából barátságtalan országban található.

A CIA Instagram-posztjában egy link is található ahhoz a csatornához, amin keresztül az informátorok elküldhetik a birtokukban lévő információkat, teljes nevüket és munkaköri leírásukat.

Nyitókép: Pexels

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában