A “fukarok” titkos tervéről beszélt a Reutersnak Orbán Viktor

Ezt olvasta már?

A jogállamiságról szóló vita a “fukarok” titkos fegyvere, amivel szeretnék megakadályozni a koronavírus-járvány elleni pénzalap (Next Generation Fund) létrehozását – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

A kijelentést Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár idézte szombaton közzétett Twitter-üzenetében.

A magyar miniszterelnök szerint a jogállamisággal kapcsolatos vita kiváló eszköz arra, hogy bizonyos tagállamok blokkolják az Európai Unió egyes költségvetési és pénzügyi terveit.

“Azt hiszem, ma a jogállamisági vita a fukarok – különösen a hollandok – rejtett fegyvere a Next Generation Fund leállítására. Bármilyen kapcsolat vagy összefüggés létrehozása a jogállamiság és az EU pénzügyi érdekei között nem más, mint a Tanács Next Generation Fundra vonatkozó döntésének és politikájának a blokkolása. Tehát

nem a jogállamiságról van szó, hanem arról, hogy egyes országok hogyan tudják megállítani a nyáron meghozott döntés végrehajtását”

– fogalmazott az interjúban a kormányfő.

Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/John Thys

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában