A drámai helyzetben levő Franciaország ismét bevezeti a karantént

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Gyakorlatilag egész Franciaország Macron este 8 órás televíziós beszédét figyelte. A francia elnök, aki a vírus első hullámakor elismerte, hogy rengeteget hibáztak, voltaképpen most is utalt erre: más országok hamarabb cselekedtek, de most már Franciaországnak is muszáj kemény döntéseket hoznia. A késlekedés miatt valóban rendkívül kemény és a gazdaságot nehéz helyzetbe hozó döntésre kerül sor: lényegében visszatér az ország a tavaszi zárlathoz.

December elsejéig bezárkózik Franciaország, ami a gazdaságra – ahogy írtuk – nézve drámai hatással lesz. Erre egyébként utalt is a francia elnök. A bölcsődéket, iskolákat ugyanakkor megpróbálják nyitva tartani. Az egyetemeket  bezárják, és ahol lehetséges, a távmunkát vezetik be, ismét. Teljes határzár lesz.

Teljes gyülekezési tilalom is lesz, az emberek csak dolgozni mehetnek és a legszükségesebb dolgaikat vehetik meg. Ez persze lényegét tekintve boltzárat is jelent.

A vírusról azt mondta, hogy gyorsabban terjed, mint a legpesszimistább előrejelzés volt. Egyes értelmezések szerint ez védekezés Macron részéről, más értelmezés szerint a virulógusokat bírálta, persze óvatosan.

Franciaországban naponta 40 ezer, de volt, hogy több mint 50 ezer új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt napokban, a tesztek eredményére gyakran 10 napot kell várni (elsősorban Párizsban), és attól tartanak, hogy nem lesz intenzív kezelésre alkalmas kórházi ágy. 

Franciaországban eddig közel 35 ezer ember halt meg koronavírusban.

A francia koronavírus-helyzet drámaiságát mutatja, hogy a Macronnal egyébként meglehetősen barátságos Le Monde tegnap délutáni számának fő címe az volt, hogy a járványt már nem tudják kontrollálni.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -