A budapesti üldözésben megsérült nőt meglátogatta a BRFK egyik vezetője

Ezt olvasta már?

A BRFK péntek este az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a 60 éves nő – akit hajnali 3 óra előtt Budapest XVII. kerületében, a Pesti úton ütött el egy megkülönböztető jelzést használó rendőrautó – súlyos lábsérülést szenvedett. A baleset körülményeit az ügyészség vizsgálja.

Markó Attila, Budapest rendőrfőkapitányának rendészeti helyettese pénteken a kórházban látogatta meg a nőt, és “mielőbbi felgyógyulása érdekében a BRFK támogatásáról biztosította” – írták.

Mint a közleményben felidézték: a rendőrök először azért akartak megállítani egy autóst, mert a XV. kerületben egy egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nekihajtott egy szolgálati gépkocsinak, és elsodorta a mellette álló rendőrt. A rendőr könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök több gépkocsival indultak az autós után, aki menekülés közben egy másik szolgálati gépkocsinak is nekiütközött. Ott nem sérült meg senki – tették hozzá.

Amikor a XVII. kerületben végül megállították, kiderült, hogy az autót egy 16 éves kamasz vezette – jogosítvány nélkül. Őt és két utasát a XV. kerületi kapitányságra állították elő – olvasható a közleményben.

Nyitókép: aijohn784/Getty Images

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában