A brit felnőttek fele már megkapta az oltást

Ezt olvasta már?

Meghaladta a 25 milliót a koronavírus ellen beadott első oltási dózisok száma Nagy-Britanniában – jelentette be szerdán Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Hancock a Twitteren közzétett bejegyzésében az egész ország sikertörténetének minősítette az eredményt, amelyért köszönetet mondott a brit állami egészségügyi szolgálatnak (NHS), a brit fegyveres erőknek, az önkénteseknek, a helyi tanácsoknak és a lakosságnak.

A beadott első oltási adagok száma a nagy-britanniai oltási kampány kezdete után éppen száz nappal lépte át a 25 milliót. Ez azt jelenti, hogy a teljes felnőtt brit lakosság csaknem fele már részesült a koronavírus elleni oltásból.

A brit egészségügyi minisztérium részletes szerdai ismertetése szerint eddig 25 273 226-an kapták meg az első dózist a Nagy-Britanniában forgalmazott két oltóanyag – a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcina – valamelyikéből. A második dózist 1 759 445 embernek adták be.

A beoltottak a Pfizer/BioNTech vagy az Oxford/AstraZeneca vakcinából kaptakForrás: NurPhoto via AFP/David Cliff/NurPhoto/David Cliff

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában