A baloldali propagandasajtó szerint az ukránok már régen megnyerték a háborút, de amikor kiderül, hogy nem, hisztizni kezdenek

Ezt olvasta már?

Több mint 100 napja tart az orosz-ukrán háború, ami világméretű válságot idézett elő. A magyar baloldal – brüsszeli tanácsra – nem a normális, semleges álláspontot foglalta el, nem arról beszélt, hogy a legfontosabb, kimaradni a háborúból, és elkerülni, hogy a háború árát a magyar emberek fizessék meg. Nem: Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje azonnal felvette a kapcsolatot Zelenszkijékkel, Zelenszkij pedig nyílt kampányt folytatott Magyarország ellen. A Soros-birodalomhoz szorosan vagy áttételesen kötődő két propagandalap, a Telex és a 444 élen járt az ukrán propaganda közvetítésében. Náluk kétnaponta lett halálos beteg Putyin, háromnaponta semmisült meg az orosz hadsereg, nem beszélve arról, hogy egyetlen nap alatt szerintük az Európai Unió tagja lett Ukrajna. Szerintük.

Csakhogy mindig jön a másnap és az ébredés. Emmanuel Macron francia elnök Európa-ügyi minisztere bejelentette, hogy 20 éven belül nem lesz uniós ország Ukrajna, az pedig egészen nyilvánvaló: elhúzódó háborúra kell számítani.

És a baloldal ébredése – gondoljunk csak a negyedik kétharmados Fidesz-győzelem utáni pánikra – mindig keserves. 

Miközben a 444 arról ír szerdán első hírként, ilyen címmel, hogy “Papírhadseregnek bizonyult a félelmetes orosz haderő”, nyilvánvalóan nem tetszik nekik, hogy más arról ír: az orosz állami tévében azt jelentették be, hogy ez már a harmadik világháború. (Amit természetesen jelképesen kell értelmezni.)

A normális magyar emberek persze az első pillanattól különbséget tettek az agresszor és a megtámadott ország között, példátlan segítséget nyújtottak és nyújtanak a magyarok az ukrán menekülteknek, de – szintén a normális emberek – nem akarnak belesodródni egy háborúba. És tudomásul veszik a valóságot: az amerikai fegyverek Ukrajnát kétségtelenül erősítik, de rendkívül komoly erőt képvisel az orosz hadsereg, és az orosz állami tévé bejelentései is azt bizonyítják: elhúzódó háborúra kell számítani.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában