860-an látták a májusi premier óta az Elk.rtuk elleni akciót szervező producer utolsó filmjét

Ezt olvasta már?

Büntetőfeljelentést tesznek a rendőrségen az Elk.rtuk című film producerei. Mint az Origo megírta, egy Kovács Gábor nevű producer akciót indított a facebookon. A lényege: baloldali emberek foglaljanak helyet az interneten az Elk.rtukra, akkor a valódi érdeklődők azt látják, már nincs jegy, nem mennek oda a moziba, Kovács Gáborék viszont természetesen nem veszik meg a jegyeket és üres marad a moziterem… Azaz, reményei szerint így távol tudják tartani a nézőket. Akciójuk (mily meglepő) nem járt sikerrel, a csütörtöki premier óta vasárnapig 41 ezren nézték meg a politikai krimit. Kovács Gábor legutolsó filmje kevésbé volt sikeres: a Hét kis véletlent négy hónap (tehát nem nap, hanem hónap) alatt összesen 860-an nézték meg. A májusi premier óta.

Hogy mit gondolunk Kovács Gábor producer akciójáról, leírtuk a múlt héten a “Lábszagú, besurranó tolvaj-stílusban próbálja egy producer elriasztani a nézőket az Elk.rtuk című sikerfilmtől” című cikkben. Apáti Bence pedig – figyelem, valódi művészről beszélünk, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója korábban az egyik legnagyobb magyar balettművész volt – a Fáj az igazság? című publicisztikában értékelte Kovács Gábor ötletét.

Természetesen a fő motiváció a Gyurcsány-hű producer esetében a politikai indíték. (A facebook-on nemrégen arról áradozott, hogy milyen csodálatos, hogy Márki-Zay Péter a jelölt.) De nem nehéz személyest is találni: megnéztük ugyanis, hogy legutóbbi filmjét, a Hét kicsi véletlent mennyien nézték meg.

860-an.

Nem tévedés, leírjuk betűkkel is: nyolcszázhatvanan.

A májusi premier óta.

A Hét kis véletlen Gothár Péter filmje. Egy ilyen írásnak nem feladata, hogy esztétikailag minősítsen egy filmet, nézzük csak a tényeket. Gothár két, korai remekműve, az Ajándék ez a nap és a Megáll az idő után (mindkét film esetében az operatőr Koltai Lajos volt), kevésbé sikeres filmeket készített, bár az Idő van és a Tiszta Amerika még tudott profitálni első két filmje hírnevéből. De (főleg a balliberális oldalon) a nimbusza megmaradt. És mivel 17 év után forgatott ismét játékfilmet, ráadásul súlyos, személyes botránya után a baloldalon még védeni is kezdték, nehéz lenne Kovács Gábornak Gothárt okolnia, hogy miért bukott meg ilyen kínosan a film. Ez a producer alkalmatlanságát mutatja.

860 négy hónap alatt Kovács Gábor, 41 000 négy nap alatt Kálomista Gábor.

Minden világos.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img