33 napig kókuszdión élt három kubai egy lakatlan szigeten

Ezt olvasta már?

Harminchárom nap után mentett ki három embert egy lakatlan szigetről az amerikai parti őrség – írja a BBC

A parti őrség egyik repülője rutinszerűen járőrözött, amikor észrevette, hogy emberek egy összetákolt zászlót lengetnek az Anguilla Cay szigeten.

A szigeten rekedt kubaiak megtalálásuk után elmondták, hogy főként kókuszdión éltek. A mentésben résztvevő egyik tiszt a BBC-nek azt nyilatkozta, hogy csodálkozott azon, hogy ilyen sokáig képesek voltak túlélni.

A csoportot hétfőn vették észre a Florida Keys és Kuba között található szigeten.

Riley Beecher, a parti őrség tisztviselője elmondta, hogy éppen járőrözött, amikor valami felkeltette a figyelmét, ezért alacsonyabban repülve visszatért, akkor látta meg, hogy emberek vannak ott.

A repülő nem volt felszerelve azonnali mentésre, de élelmet, vízet és rádiót ledobtak nekik, hogy kommunikálni tudjanak.

Sajnos senki nem beszélt folyékonyan spanyolul, de a tört spanyoltudásommal kiderítettem, hogy Kubából jöttek, orvosi segítségre van szükségük, és azt is kihangsúlyozták, hogy 33 napig voltak a szigeten – nyilatkozta Riley Beecher.

A két férfiből egy nőből álló csoport elmondta, hogy hajótörés után úsztak a szigetre. Elmondták azt is, hogy kókuszdión éltek. A szigeten nem volt túl sok minden, de néhány cserje és fa nyújtott nekik védelmet. Egyes hírek szerint a kókuszdión kívül kagylót és rágcsálókat is ettek.

A triót végül kedden helikopterrel mentették ki a szigetről, először egy floridai kórházba szállították őket, bár szerencsére súlyos sérüléseik nem voltak, majd átkerültek az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatalához – mondja a parti őrség.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában