15 éves kislánnyal szexelt a dán külügyminiszter egy húsvéti ifjúsági rendezvényen, mégsem mond le

Ezt olvasta már?

Kancellárjelölt-állítás: lekéste a saját maga által kitűzött határidőt a CDU és a CSU

Nem sikerült az önként vállalt határidőre, vasárnapra kiválasztani Németországban a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltjét. A feladatot Armin...

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Wisconsinban – videó

Három embert agyonlőtt, két másikat pedig megsebesített egy fegyveres férfi Wisconsin államban, az Egyesült Államokban, a helyi seriff vasárnap segítséget kért a szökésben lévő...

Egy szerb vizsgálat szerint minden vakcina hatékony

Koronavírus – a második év Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő...

A hagyományoktól eltérő volt Fülöp herceg temetése, kibékült Harry és Vilmos herceg

A gyászszertartás több tekintetben is szakított a hagyományokkal. Fülöp hercegnek teljes körű állami temetés járt volna, de ő maga halála előtt többször is kijelentette,...

Lemondásra szólította fel több ellenzéki és nőjogi szervezet Jeppe Kofod dán szociáldemokrata külügyminisztert, mert egy húsvéti előadást követően szállodai szobájába hívott egy 15 éves kislányt, majd lefeküdt vele. Az eset korábban történt és ismert volt már eddig is: akkor Kofod még csak külügyi szóvivő volt és le kellett mondania. Tavaly azonban mégis kinevezték külügyminiszternek, ez az ellenzők szerint elfogadhatatlan. A politikus azt állítja, hogy “részeg volt és ostoba”, és azzal védekezik, hogy már bocsánatot kért – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Jeppe Kofod dán szociáldemokrata külügyminiszter elnézést kért azért, mert 2008-ban egy húsvéti tanfolyam során lefeküdt a párt ifjúsági szervezetének (DSU) egyik 15 éves tagjával.

“Részeg voltam és ostoba. Tisztában vagyok vele, hogy nem elég bocsánatot kérni. Bárcsak meg tudnám ezt változtatni. Csak megbánást tudok tanúsítani” – mondta a politikus a dán TV2 csatornának, hozzátéve, ez volt élete legnagyobb hibája.

Jeppe Kofod

A televíziós csatorna szerint Kofod azt állította, hogy nem tudta, hogy a lány kiskorú – bár azt nehezen tagadhatja, hogy tudta, hogy az ifjúsági szervezet tagja – , amikor felhívta a szobájába. A politikus 34 éves volt ekkor.

Kofod szavai azért ellentmondásosak, mert bár maga is azt állítja, hogy nem elég bocsánatot érni, tavaly mégis kinevezték külügyminiszternek és ő ezt elfogadta. Pedig 2008-ban le kellett mondania a szociáldemokraták külpolitikai szóvivői tisztségéről. Mint kiderült, ezzel nem büntették, hanem valójában előléptették: 2014-ben már ő a párt első számú jelöltje a 2014-es európai parlamenti választáson, 2019-ben pedig őt nevezte ki külügyminiszternek Mette Frederiksen miniszterelnöknő.

Samira Nawa, az ellenzéki Dán Szociálliberális Párt politikusa azt mondta: a bocsánatkérés nem ér semmit, a következtetéseket kellene levonnia a miniszternek. A miniszterelnöknő viszont a bocsánatkérésre hivatkozva nem hajlandó leváltani. Arra hivatkozik, hogy Kofodot a választók megválasztották – csakhogy nem külügyminiszternek, oda a miniszterelnök nevezte ki.

A botrány azért különösen kínos a dán kormánynak, mert Kofod éppen egy héttel ezelőtt hirdette meg külpolitikai programját, melyet meglehetősen fellengzősen Kofod-doktrínának neveztek el, és amely arról szól, hogy a dán külpolitikának szociáldemokrata értékeken kell alapulnia, mint például az éghajlatváltozás elleni küzdelem, az emberi jogok és a demokrácia. Elemzők szerint a kiskorúval folytatott szexuális viszony kikezdi a miniszter hitelességét, így a doktrína – ezzel a dán kormány is – nevetségessé válik.

Dániában a beleegyezési korhatár 15 év, így csak néhány héten múlt, hogy Kofod nem követett el bűncselekményt.   

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Hárman meghaltak egy lövöldözésben Austinban

Hárman meghaltak egy lövöldözésben vasárnap az egyesült államokbeli Texas állam fővárosában, Austinban. Egyelőre sérültekről nem érkezett jelentés. A helyszínre érkeztek a tűzoltók, a rendőrség és...

Rózsaszínben akarod látni a világot? Irány a Samantha!

Mentes nasik Kicsit fitt, kicsit alternatív recept: tojás-, cukor- és tejmentes Az almás...

Jövő héten nyitnak a teraszok, így készülnek a vendéglátósok

Az almás pitét mindenki szereti Tésztapolc A tésztaételeket mindenki szereti ...

Raktárból francia pékség – teszteltük a Petit Tourage Pâtisserie-t

Ezt BÁRKI meg tudja csinálni! Húst hússal Kiadós kaja, amiért nem kell Csehországig...

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -