15 év börtönre ítélték az essexi halálkamion sofőrjét

Ezt olvasta már?

Az embercsempészetért kiróható legsúlyosabb, tizenöt évi börtönbüntetésre ítélte a bruges-i büntetőbíróság szerdán az úgynevezett essexi halálkamion ügyében azt a 45 éves vietnami férfit, aki vezető szerepet játszott a 39 migráns halálával végződött embercsempészetben 2019 októberében – közölte a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap szerdán.

A délkelet-angliai Essex megyében 2019. október 23-án egy bolgár rendszámú hűtőkamionban harminckilenc olyan vietnami holttestére találták rá, aki illegális bevándorlók Nagy-Britanniába csempészését szervező nemzetközi hálózat áldozata lett.

A 15 és 44 év közötti emberek megfulladtak a raktérben.

Az embercsempészetért kiróható legsúlyosabb, tizenöt évi börtönbüntetésre ítélte a bruges-i büntetőbíróság szerdán az úgynevezett essexi “halálkamion” ügyében azt a 45 éves vietnami férfit, aki vezető szerepet játszott a 39 migráns halálával végződött embercsempészetben 2019 októberében.Forrás: Belga via AFP/Kurt Desplenter

A bruges-i büntetőbíróság szerdai tájékoztatása szerint a vietnami embercsempész – akinek a börtönbüntetés mellett közel egymillió eurós pénzbírságot is fizetnie kell – bűnszervezetet tartott fenn.

A szervezett bűnözői csoport legkevesebb 115 migráns számára tette lehetővé – belgiumi és franciaországi átutazással -, hogy az Egyesült Királyságba jusson 2018 szeptemberétől.

A 2019-es esetet követően a brüsszeli és párizsi házkutatások során 26 embert állítottak elő.

Közülük 22 esetében szintén ítélet született szerdán. A vietnami vagy vietnami származású, belga állampolgárságú vádlottakra egytől tíz évig terjedő szabadságvesztést szabtak ki.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában