11 ember szíve megállt egy amerikai fesztiválon

Ezt olvasta már?

Legalább nyolc ember meghalt és mintegy háromszáz megsérült, miután pánik tört ki egy texasi zenei fesztivál nyitó estéjén – tudatta a BBC.

Azután tört ki a pánik a Travis Scott’s Astroworld Fesztiválon, hogy a tömeg a nyitó estén megindult a színpad felé – tudatták a helyi katasztrófavédelem illetékesei.

A rendezvényen 50 ezer ember vett részt, tizenegy embert szállítottak kórházba szívleállás miatt, nyolc ember meghalt, a sérültek száma eléri a háromszázat.

Tizenegy embert szívleállás miatt szállítottak kórházba, nyolcan pedig meghaltak.

(A nyugalom megzavarására alkalmas felvételek!)

Az ABC13 értesülései szerint agyontaposták az embereket, a lap a houstoni tűzoltóság parancsnokára hivatkozva azt közölte, hogy 17 embert szállítottak kórházba, másokat pedig a helyszínen láttak el. 

Lina Hidalgo helyi politikus, a környék megyei bírája “rendkívül tragikus éjszakának” minősítette a történteket.

A Texas állambeli Houstonban rendezett Astroworld nevű zenei fesztivál látogatói 2021. november 5-én, a fesztivál nyitónapján. Legkevesebb nyolcan meghaltak és sokan megsérültek a fesztiválon kitört pánik nyomán.Forrás: MTI/AP/Invision/Amy Harris

„Megszakadt a szívünk” – mondta. “Az emberek azért mennek ezekre az eseményekre, hogy jól érezzék magukat, kikapcsolódjanak, emlékeket gyűjtsenek – ez nem az a fajta esemény, ahol az ember arra számít, hogy arról értesül, hogy emberek halnak meg.”

(Már a beléptetésnél voltak problémák.)

Az incidens helyi idő szerint pénteken 21:15 körül kezdődött, mondta Samuel Peña houstoni tűzoltóparancsnok.

A tömeg a színpad eleje felé kezdett nyomulni, majd az emberek pánikba estek. Ekkor egyre több ember megsérült, ami még nagyobb pánikot okozott.

Travis Scott helyi rapper a 75 perces koncertjét többször is megszakította, amikor látta az első sorokban a bajba jutott rajongókat. A biztonságiaknak is szólt, hogy segítsenek, és győződjenek meg róla, hogy mindenki rendben van.

A szervezők csak azután állították le a rendezvényt, hogy kiderült, hogy annyian megsérültek, hogy a kint lévő mentők és egészségügyi szakemberek nem tudják ellátni az embereket.

A halálos áldozatok nevét és korát nem hozták nyilvánosságra, Linda Hidalgo, a texasi Harris megye bírája azonban azt mondta, egyikőjük mindössze tíz éves volt.

A fesztivál második, egyben utolsó napját törölték.

A helyi hatóságok egyelőre azt közölték, hogy az ügyben vizsgálat indult, a houstoni rendőrség parancsnoka, Troy Finner pedig óvott attól, hogy bárki korai következtetéseket vonjon le, hozzátéve, hogy az este folyamán még nem derítettek ki mindent.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img