Wunderbar Debrecenben, mert a némettel sokra lehet vinni

Ezt olvasta már?

Mintegy kétszáz programmal várja országszerte április 17. és 22. között a német kultúra, filmek, valamint a tudományok és a gasztronómia iránt érdeklődő közönséget a Wunderbar fesztivál. Az osztrák és a svájci nagykövetség, a Goethe Intézet, az Osztrák Kulturális Fórum, valamint az Osztrák Intézet közösen szervezi meg a német nyelv hetét, a Wunderbar fesztivált.

A programsorozat keretében a debreceni Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium fiataloknak szervez német nyelvű történelem- és földrajz órát, a Debreceni Egyetem Germanisztikai Intézete Ausztria-kvízzel készül, míg a Német Kulturális Fórum karriernappal várja azokat, akik tudnak németül, de még nem tudják, mihez kezdjenek vele.

A DSZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum Hajdú-Bihar megye középiskolás diákjainak szervez kétfordulós országismereti csapatversenyt a német nyelvű országok gasztronómiájának témájában. A verseny második fordulójában a csapatok el is készítik majd a jellegzetes német, osztrák és svájci ételeket, amelyeket zsűri értékel majd.

A német nyelvű országok Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnerei, hiszen mintegy 6000 német, osztrák és svájci vállalkozás működik Magyarországon, amelyek több mint háromszázezer embernek adnak munkát. A magyar tanulók közül háromszázezernél is többen tanulnak németül mintegy 2700 iskolában, és 18 magyar egyetemen 80 szakon folyik német oktatás. Mindezek mellett Budapesten található a német nyelvterületen kívüli egyetlen, teljesen német nyelvű felsőoktatási intézmény, az Andrássy Egyetem is – mutatnak rá a közleményben.

A fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján olvasható.

IDE VÁG!

Országos toplistás a DSZC; száz fiatal kezd a BMW-nél

Új gyakorlati hellyel gyarapodott a szakképzési centrum Debrecenben.

 

Németországgazdaságnyelvtanulás

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában