Villány, Szekszárd, Sopron, Eger: hihetetlen programkavalkád várja a borimádókat, ezeket tényleg nem…

Ezt olvasta már?

Íme, a soron következő legjobb programok, amelyekhez semmi másra nem lesz szükség mint egy borospohárra és hatalmas adag jókedvre, no meg persze jó tanácsokra másnaposság ellen!

IV. Hungarikum Piknik Egerben április 15-16.

Az Egri Bikavér hungarikum vendégül látja az ország neves gasztrohungarikumait Magyarország legnagyobb, egyedülálló történelmi bornegyedében. A rendezvényen bemutatkoznak a magyarság csúcsteljesítményeit megtestesítő kulturális és gasztronómiai értékek, valamint kézműves különlegességek.

𝗔 𝗹𝗲𝗴𝗵𝗶́𝗿𝗲𝘀𝗲𝗯𝗯 𝗴𝗮𝘀𝘇𝘁𝗿𝗼𝗵𝘂𝗻𝗴𝗮𝗿𝗶𝗸𝘂𝗺𝗼𝗸 𝗲𝗴𝘆 𝗵𝗲𝗹𝘆𝗲𝗻: karcagi birkapörkölt és karcagi galaburgyi, bajai halászlé, hortobágyi szürkemarha-gulyás, csabai kolbász, faszénen sült debreceni páros kolbász házi molnárkában, magyaros libamellszeletek, Gundel-palacsinta, kürtőskalács…

A Szépasszony-völgy pincéi és éttermei április 15-16-án szombaton és vasárnap is nyitva tartanak; a hungarikum Egri Bikavér mellett további hungarikumok, fröccs és pálinka is kóstolható!

Egri Csillag Weekend 2023 április 28. – Eger, Dobó tér

Idén is az Egri Csillag Weekend-del indul a rendezvényszezon Egerben. A tavasz beköszöntével találkozhatunk a legújabb, legfrissebb Egri Csillagokkal, amelyeket a legjobb egri borászatok hoznak el a város szívébe, a Dobó térre.

Az Egri borvidék legfontosabb fehérboráról van szó, ami üde, virágos, gyümölcsös illatával mindenkit magával ragad. A házasított fehér bor minden évben elhozza az első pezsgő, élettel teli szabadtéri eseményt, ahol a borászatokon túl más kiállítók és zenei élmények is várják a látogatókat.

Egyedülálló, műemléki környezetben a régi vásári hangulatot idéző eseményen idén is borászat és több gasztrokiállító is bemutatja portékáját. A borászok természetesen az Egri Csillag mellett vörös és rozé borokat is kínálnak majd 4 napon át.

Villányi BorZsongás Fesztivál: április 28-május 1.

A legendás villányi borvidék elképesztően színes programokkal várja az érdeklődőket: 2023. április 28-május 1. között a BorZsongás Fesztiválon lesz zene, gyereksarok, dűlőtúrák, borkóstolók, pinceséták és persze még sok más! Remek kikapcsolódási lehetőség a tavaszi napsütésben!

Tavaszi borpiknik Villányban

Villányban persze egyéb más programok is várják a borimádókat, május 6-án például a Tavaszi Borpikniken töltődhetnek a kikapcsolódni vágyók. Látogasson el a tavasszal újjáéledő Villányi Borvidék Tavaszi Borpiknik állomásaira, ahonnan mesés panoráma tárul az ikonikus dűlőkre. Minőségi borok, a természet lágy ölén, kell ennél több? Részletek, ITT!

Mátrai Bornapok: május 12-14.

Gyöngyöst, a magyar Toszkánaként is szokás emlegetni, május 12-14 között pedig a borkedvelők betekintést nyerhetnek a vidék „gyöngyös” borainak ízvilágába. A mennyei mátrai borok mellett pedig lesz bőven tánc és zene, sőt kirakodóvásár is várja a vendégeket.

Bikavér Borongoló: május 13.

Ha Bikavér, akkor Szekszárd! Május 13-án a borvidék 7 borának részvételével kerül megrendezésre a gyalogos bortúra, ahol az egyes államosokon remek borok, és persze ételek várják a látogatókat. A lenyűgöző szekszárdi táj pedig már csak hab a tortán…khm, boron.

A New York Palotát is meghódították a badacsonyi borok

A New York Palotát is meghódították a badacsonyi borok

Soproni Borünnep: május 19-21.

A Soproni Borünnep a térség egyik legkiemelkedőbb eseménye, ami már évtizedek óta tiszteleg a szőlősgazdák, borászok, valamint kádármesterek védelmezője, Szent Orbán előtt. Május harmadik hétvégéjén egy háromnapos rendezvényre várják a Sopronba látogatókat, az eseményen a környék borászai mutatják be a termékeiket, de koncertek, kulturális és gyermekprogramok is színesítik majd a kavalkádot, illetve kirakodóvásárral is készülnek az érdeklődök számára.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában