Vianočná kapustnica

Ezt olvasta már?

A szlovákok karácsonykor általában kapustnicát, azaz káposztalevest esznek. Ez után a tartalmas kaja után bizony kell venni egy nagy levegőt, hogy még a második fogással és az azt követő mákos gubával vagy bejglivel is megbirkózzunk.
Kipróbáltam, jóóó lett!

Hirdetés


A karácsonyi káposztaleves elkészítéséhez a szalonnát apró kockákra vágjuk, és közepes lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, az egész köményt és a borsot, majd 5 percig dinszteljük.

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, elkeverjük, majd a 2 cm-es kockákra vágott tarját és az 1-cm-es kockákra vágott füstölt húst is beletesszük, és erős lángon 2-3 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd amikor felforrt, megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, és közepes lángon addig főzzük, míg a hús 90%-ban meg nem puhul.

Ezután hozzáadjuk az ízlés szerint átmosott savanyú káposztát, a karikára vágott kolbászt és a szeletelt gombát, majd készre főzzük. Amikor késznek ítéljük, hozzáadjuk a felezett aszalt szilvát, és majoránnával ízesítjük. Forralunk egyet rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Kanalazunk rá egy kevés tejfölt, és friss kenyérrel tálaljuk.

Vianočná kapustnica – Karácsonyi káposztaleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 2,5 óra 

Ha tetszett a karácsonyi káposztaleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!

Még több karácsonyi leves:

Klasszikus pulykanyakleves

Karácsonyi zöldségkrémleves

Korhely halászlé

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában