Ezt a kuglófreceptet (kávé nélkül) szerintem kb. 10 éve sütjük. Extra puha és szaftos, tuti beválik mindig. Ha egy kicsit felturbózzuk, csodásan hozza a tiramisu-feelinget, amit még a krémes sütiket nem kedvelők is szeretni fognak.
A tiramisu-kuglóf első lépéseként a tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belecsorgatjuk az olajat, hozzáadjuk a kávét, a vaníliát, a tejet, majd a lisztet, amiben elkeverjük a sütőport. A fehérjét kihabosítjuk a sóval, és egy spatulával belekeverjük a masszába. A tésztát kiolajozott formába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni a formában.
A hideg mascarponét robotgépben, 2 perc alatt kihabosítjuk, hozzáadjuk a cukrot, a kávét, további 1 percig keverjük, majd a kihűlt kuglóf tetejére kenjük (ha van, habzsákból is kinyomhatjuk rá). Megszórjuk kakaóval, és meg is vagyunk.
Tiramisu-kuglóf (Fotó: Street Kitchen)
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 40-45 perc
Ha tetszett a tiramisu-kuglóf receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A tiramisu minden formában mennyei:
Epres tiramisus amerikai palacsinta
Egy kis extra túró még soha nem ártott sütinek 🙂
Nagyon narancsos és nagyon kávés!
Nagyon habos süti, amivel bárkit le tudsz venni a lábáról
Túró + zserbó? Hű, de jóóó!
A legfincsibb húsvéti tojás (alakú pite)
Megszületett ez az igazán különleges desszert is! 😉
Nem csak Anikók fogyaszthatják!
Extra krémes és extra édes
A csoki és a kávé a legtutibb páros!
Tudd meg, miért szeretik ennyien ezt a remek sütit.
Szaftos, nagyon csokis, belül még kissé krémes
A képviselők kedvenc fánkja 😉