Teszteltük az általatok legjobbnak ítélt lángosozókat

Ezt olvasta már?

Nagymamasüti a javából!

A legmegúszósabb Stroganoff EVÖR!

Mivel imádtátok azt a cikkünket, amiben végigjártuk az általatok javasolt fagyizókat, úgy döntöttünk, nem állunk meg. Hosszas tanakodás után a mégoly közkedvelt lángosra esett a választásunk – íme az eredmény!

Nekem valamiért az van a fejemben, hogy a lángos egy tipikusan Balaton-parti strandkaja, így nem győztem csodálkozni, milyen sokan szavaztatok Instagramon a legjobb budapesti helyekre. Én utoljára talán 10 évvel ezelőtt, a Corvin tetőről kijövet gondoltam úgy, hogy most aztán mindenkinek jobb lesz, ha eszem egy lángost, de úgy tűnik, a műfaj éjjel-nappal, évszaktól függetlenül hódít. A szuperdiétás fagyizó körút után most azonban nem egyedül, hanem az SK csapat food team vezetőjével, Tamással karöltve néztünk szembe a ránk váró kalóriahegyekkel – nehogy már csak én hízzak… 😀

Krumplis Lángos

Messze a Flórián téren található kis egység kapta a legtöbb szavazatot, úgyhogy kezdjük is ezzel. Ha őszinte akarok lenni, én eléggé idegenkedem minden olyan ételtől, ami egy aluljáró konyhájában készül, de nem volt mese, menni kellett. Mivel már messziről láttuk, hogy áll a sor az üzlet előtt, némileg megnyugodtam, hogy „na jó, hát ennyi ember tényleg nem tévedhet, rossz biztosan nem lesz”. És valóban. Nemcsak hogy nem volt rossz, de meglepetésemre kifejezetten ízlett.

A tészta nagyon puha volt, és tökéletes hőmérsékletű. Tamás szerint kicsit fáradt volt már az olaj, és túlkelt a tészta, de abban mindketten egyetértettünk, hogy a sajt-tejföl arány hibátlan, a fokhagyma bőséges, olyan kedves kis apróságokra, mint a finomra vágott snidling pedig nem is számítottunk.

Ami a lángos méretét illeti, messze itt volt a legnagyobb, és mindössze 620 Ft-ot fizettünk. A kiszolgálás kedves volt és gyors, szóval összességében nagyon elégedetten távoztunk. 

Cím: 1033 Budapest, Flórián tér 1., aluljáró 

Centrum Lángos

Ez után a váratlanul jó aluljárós élmény után (részemről) nagy lelkesedéssel vettük célba a következő, állomást a Lehel téri piacon. Amilyen jól indult viszont a napunk, olyan kiábrándítóan is végződött.

Nekünk az itt kapható lángos csalódás volt, én egész konkrétan rosszul lettem tőle, pedig csak a negyedét ettem meg. Ugyan az olaj frissebbnek tűnt, mint az előző helyen, de a fokhagymát szinte egyáltalán nem lehetett érezni, a tészta pedig sokkal zsírosabb és nehezebb volt. A tejföl, sajt hanyagul odavetve, érezni lehetett, hogy egyik sem jó minőségű, de még közepes is csak alig.

Az egyetlen pozitívum Tamás részéről az volt, hogy ropogott a széle. A kiszolgálás szintén határeset, nagyjából 20-szor kellett bocsánatot kérnem az áfás számla miatt, aminek általában sehol nem örülnek, de azért rossz érzést sem keltenek miatta, főleg, mert 600 Ft-ról pont ugyanannyi ideig tart számlát kiállítani, mint 15 000-ről. Egy szó, mint száz, ide mi biztosan nem jönnénk vissza. 

Cím: 1132 Budapest, Váci út 50.

Retro Lángos Zsiráf 

Nem kevés szavazattal büszkélkedhetett az Eiffel téri Zsiráf sem. Ami nekem itt már önmagában nagyon szimpi volt, hogy kényelmesen le lehet ülni, és nem állva kell ennünk, mint a lovaknak. Ha úgy vesszük, ők egyébként némi előnnyel indultak, ugyanis nyitás után elsőként érkeztünk, így az olaj és a lángos is nyilvánvalóan szuperfriss volt. A lángos pedig ennek megfelelően isteni, talán egy kis fokhagymát még elbírt volna, de kárpótolt minket (engem legalábbis tutira) az irgalmatlan mennyiségű sajt, Tamás pedig végre megkapta azt a crunchy feelinget, amit eddig hiányolt.

Szóval arra a megállapításra jutottunk, hogy ilyen egy jó lángos. A többihez képest némileg drágább volt ugyan (900 Ft), de a környezet és a hozzávalók minőségét figyelembe véve túlzásnak egyáltalán nem neveznénk. 

Cím: 1062 Budapest, Teréz körút 53. 

Retró Lángos 

Természetesen nem maradhatott ki a már ikonikusnak számító, megszámlálhatatlan ittas fiatal életét megmentő lángosozó az Arany János utcánál. A mindenki által jól ismert bódénak a metrófelújítás miatt mennie kellett, az égi gondviselésnek (vagy bármi másnak) köszönhetően a tulajoknak azonban sikerült lecsapniuk a szemben lévő, üzlethelyiségre. Így nemcsak arra nyílt lehetőségük, hogy újranyissanak, de egy sokkal modernebb és kényelmesebb környezetben várják a vendégeket.

Ami a lángost illeti, mi egy kicsit nyersnek éreztük a közepét, és az összhatás nem különösebben extra (800 Ft). A mérete ellenére viszont nagyon laktató volt, a sajt-tejföl arány hibátlan. A kiszolgálás eszméletlenül kedves és gyors, a vendégtér pedig marasztaló. A tervek szerint itt egyébként hamarosan kapható lesz a nemrég újraélesztett Bambi üdítőital, szóval ha kíváncsiak vagytok rá, ide tudtok majd jönni érte. 

Cím: 1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinkszy út 25. 

Lángos Land 

A nyugatitól a Fény utcai piachoz vezetett az utunk. Úgy emlékszem, a toronymagasan vezető Flórián tér után talán erre szavaztatok a legtöbben. Egyértelmű volt, hogy valóban nagyon népszerű spotról van szó, mivel a korai érkezésünk ellenére többen is sorban álltak. Itt voltak a legvegyesebb érzéseink, ugyanis, bár a tészta kicsit túl volt kelve, ízre finom volt, és egyáltalán nem zsíros, viszont cserébe rágósnak találtuk. A sajt-tejföl aránnyal nem volt gond, a minőségével azonban kevésbé voltunk elégedettek (a fokhagymáról egy nem várt fogorvosi látogatás miatt sajnos le kellett mondanunk).

Ami a kiszolgálást illeti, panaszra nem volt okunk, viszont ahhoz képest, hogy a Lehel téren és az aluljáróban 600 Ft körül mozogtak az árak, itt a 850 Ft-ot kicsit sokalltuk, főleg, hogy az Eiffel téren mindössze 50 forinttal fizettünk többet, egy jóval komfortosabb környezetben. 

Cím: 1024 Budapest, Lövőház utca 12. 

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában