Teszteltük a Bigfish házhoz rendelhető ünnepi fogásait

Ezt olvasta már?

Csak bírd kivárni, míg szeletelhető lesz!

Klasszik kaja télre hangolva

Bár a nagy családi ünneplésről sajnos idén le kell mondanunk, a fejedelmi fogásokról azonban a legkevésbé sem. A Bigfish csapata nemcsak arról gondoskodik, hogy a karácsony ne a főzésről szóljon, hanem azokra is gondol, akik még csak most ismerkednek a konyhájukkal.

Ahogy sok más étterem, nemrég a Bigfish is elkezdett házhoz szállítással foglalkozni, mivel azonban az ő ételeikre fokozottan igaz, hogy csakis frissen érdemes fogyasztani, ezért a konyhakész csomagokban látták a megoldást. Minden fogásuk alapanyagait külön csomagolják, a dobozban pedig pár lépéses, szuperegyszerű útmutató segíti az elkészítést, a sikerélmény tehát garantált. 

Fotó: Mudra László

A menün találhatóak könnyű, egyszemélyes bisztrófogások, nyársételek és hatalmas, családi haltálak is. Akár home office-ban töritek a fejeteket az ebéden, akár az ünnepi asztalra szeretnétek valami izgalmasat, biztos, hogy mindenki talál kedvére valót. Bár nem volt egyszerű a választás, Tamás, Zsolti és én mindkét eshetőségre gondolva teszteltük a sókéregben sült tengeri süllőt, egy indiai curryt, valamint a megunhatatlan halászlét. Mi magunk sem hittük, hogy milyen eredményekkel…

Bigfish halászlé

Szerintem sokan vannak úgy vele, hogy bár nagyon szeretik a halászlevet, de otthon eszükbe nem jutna nekiállni, már csak azért sem, mert pl. hozzám hasonlóan egyedül élnek, márpedig ebből kis adagot nehéz készíteni. A Bigfish verziója kétadagos, így tökéletes megoldás, ha az ember nem kíván lemondani erről a karácsonyi klasszikusról, viszont a helyzetre való tekintettel nem a nagy családdal ünnepel. Akkor pedig pláne hibátlan, ha a konyhai tudásunkat nem érezzük biztosnak egy ilyen étel elkészítéséhez, ezt ugyanis SENKI A FÖLDÖN ELRONTANI NEM TUDJA. De tényleg nem. Ahogy a képen is látszik, minden szépen kiporciózva érkezik, a doboz bal felső sarkán pedig láthatjuk a nem túl hosszú útmutatót. Hiszitek vagy sem, onnantól kezdve, hogy kerestünk egy ollót, negyedóra múlva már az ebédlőasztalnál kanalaztunk. A leve se nem túl híg, se nem túl sűrű, pont amilyennek lennie kell. A pontyfilé mellett belsőségek is voltak a zacskóban, ezt valaki szereti, valaki nem, mekkora szerencse, hogy nem kötelező belerakni. Ezenkívül gyufatészta és hegyes erős paprika is érkezett – utóbbi hozzáadása megint csak egyénileg választható.

Tamás és én abszolút elégedettek voltunk, ha muszáj volna valami rosszat mondani, akkor az lenne, hogy kicsit sótlan, de abban állapodtunk meg, hogy ez valószínűleg nem véletlen, hiszen megint csak baromira szubjektív, hogy kinek mennyi só a megfelelő, hozzáadni pedig mindig lehet, míg kivenni kevésbé. Zsolti azon a véleményen volt, hogy lehetne sűrűbb, de hamar kiderült, hogy az anyukája kéthetente ezzel várja, így ebben a mezőnyben a bajai halászléügyi nagykövet sem győzedelmeskedhetne. A két adag 5000 Ft, ami az éttermi árak tekintetében azt gondolom, hogy teljesen jutányos. 

Tengeri süllő sókéregben

A tengeri süllő esetében már kicsit vegyesebbek voltak az élményeink. A kontra oldalon mindenképpen az szerepel, hogy, ha lehetséges, ezzel még a halászlénél is kevesebb gondunk volt. Ez a hatalmas jószág ugyanis már meg van töltve minden jóval, úgymint snidling, petrezselyem fokhagyma és kakukkfű, majd pedig az egész vastag sótakarót kap. Nekünk már az égvilágon semmi más dolgunk nincs vele, mint hogy áthelyezzük egy tepsire, azt bedobjuk egy 210 fokra előmelegített sütőbe, és ezzel le is van tudva. 50 perccel később pedig már ott gőzölgött a konyhapulton. Azt hiszem, nem árulok el vele nagy titkot, hogy ezt a vastag réteget le kell róla kalapálni, amihez tökéletesen elég egy fakanál, inkább az a fontos, hogy ezt még a tepsin tegyük meg, hogy minél kevesebb legyen utána a takarítanivaló.

A hal tökéletesen átsült, a hús kellemesen átvette a fűszerek ízét, és bár ez egy fehér húsú hal, a legkevésbé sem volt száraz. Az egyetlen, amivel meggyűlt a bajunk, az a tálalás. Tamás sokéves konyhai tapasztalata sem volt elég hozzá, hogy ez mutatósan kerüljön a tányérunkra, és bárhogy igyekeztünk, szétesett. Ettől függetlenül az ízélményből ez mit sem vett el, abba pedig egyikünk sem tudott belekötni. Ennek az ára elég borsos, 29.000 Ft-ért juthatunk hozzá, de a méretéből adódóan bizton állítom, hogy ezzel egy komplett család jóllakik, miközben a köreten kívül nekünk már tényleg semmi másra nincs gondunk. 

Indonéz curry jázmin rizzsel  

Ha nem feltétlenül az ünnepekre szeretnél enni valami klassz halas kaját, hanem csak mert simán megkívántad, akkor is van választék bőven. Van óriás garnélanyárs, francia halleves és a klasszikus lazacderék fűszervajjal is. Mivel én nagyon szeretem az ázsiai konyhát, ezért mikor megláttam, hogy még curry is rendelhető, részemről azonnal eldőlt a dolog (Zsoltiékat pedig nem kérdeztem :D). A halászléhez hasonlóan most is minden „alkatrészenként” érkezik, szuper kis kompakt papírdobozban. A rizzsel mindössze annyi a teendő, hogy zacskóstul egy percre bedobjuk a mikróba, és már kész is, a végeredmény pedig hibátlan, pergő szemű és kicsit sem ragacsos. De nem kell megijedni a többi zacskótól sem, mert egész konkrétan gyerekjáték. A szószt simán bele kell borítani egy lábasba, mikor felforrt, csak hozzá kell dobni a tengerlakókat, még 3 perc, és találhatsz is. Az illata elég masszív, szinte azonnal betöltötte az egész konyhát, és ízre sem kevésbé intenzív. Aki szereti, ha egy étel kicsit csíp, az szerintem imádni fogja.

A szószban nagyon jól érvényesülnek a fűszerek és a kókusztej is, az állaga szép fényes, homogén. A halaszacsival egyébként nagyon nem fukarkodtak, volt benne tőkehal, kalamári, garnéla és polip is. A leírás szerint kellett volna benne lennie feketekagylónak, én azzal, mondjuk, nem találkoztam, de nem is hiányoltam, mert így is bőségesen volt benne minden. A halászlével ellentétben ez egy adag, de abból a jó nagy, és annak fényében, hogy mennyire tartalmas, a 4000 Ft szerintem nem olyan vészes. Egyébként a szószhoz képest a rizs nekem egy kicsit kevés volt, ezért főztem hozzá még egy kisebb adagot, így viszont kétszer is jóllaktam vele. 

A Bigfish házhoz szállítását elsősorban azoknak ajánlom, akik az ünnepeket a konyhában való robotolás helyett inkább a szeretteikkel töltenék. Nem is beszélve azokról, akiket eddig a főzési tapasztalat hiánya gátolt abban, hogy mennyei halas ételeket készítsenek otthon.

Ha tetszett a cikk, csekkoljátok a legújabb videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img