– Beiratkoztam a Le Cordon Bleu főzőiskolába Pasadenában. Csodálatos volt valami újat tanulni – mondta az akkor 48 éves színésznő, aki később át is vehette a diplomáját. Most egy almás pite receptjét mutatjuk be tőle, amelyet a parade.com tett közzé.
Hozzávalók (6-8 személyre):
A tésztához: 375 g liszt, 227 g hideg vaj, fél csésze jeges víz
A töltelékhez: 6-7 db alma, 1 ek. citromlé, 3/4 tk. őrölt fahéj, 96 g cukor (plusz a szóráshoz), 4 púpozott ek. kukoricaliszt, 1 tojásfehérje
Elkészítés:
1. A lisztet robotgép segítségével elkeverjük a hideg vajjal, majd kanalanként hozzáadagoljuk a jeges vizet is úgy, hogy azt a vajas liszt teljesen felvegye. Kettéosztjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőszekrényben 1 órát pihentetjük.
2. Az almákat meghámozzuk, magházakat eltávolítjuk és vékony szeletekre vágjuk. A citrom lével meglocsoljuk.
3. A fahéjat, a cukrot és a kukoricalisztet összekeverjük, majd a citromos almaszeleteket beleforgatjuk a ebbe a keverékbe. Fél órát állni hagyjuk, vagy addig, amíg levet nem ereszt.
4. Közben az egyik tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy olajjal megkent, kb. 23 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk, úgy hogy a szélén körben kilógjon a tészta.
5. Az almaszeletekről leöntjük a levet, beleszórjuk a formába úgy, hogy mindenhova kerüljön. Az almalevet egyenletesen a töltelékre öntjük.
6. A maradék tésztát is kinyújtjuk, a pite tetejére rakjuk és a két tésztaréteg szélet összenyomogatjuk. Kis réseket vágunk a tészta tetején.
7. Végül tojásfehérjével megkenjük a tetejét, kevés cukorral megszórjuk és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük, vagy addig, amíg aranybarna nem lesz.
Az intim területen nőknél főként a hüvelygomba vagy a bakteriális vaginózis okozhat panaszt. A kétféle probléma külön-külön is okozhat panaszt, de akár egy időben is jelentkezhetnek – bár az ilyen, úgynevezett kevert fertőzés szerencsére viszonylag ritkán fordul elő. Az intim problémák kialakulása azonban megelőzhető, ha idejében felismerjük, akkor könnyen kezelhető is lehet. Ebben a rovatban bővebben olvashatunk a témáról.