Ha nem vagytok oda az édes dolgokért, de már nagyon szeretnétek fánkot enni, akkor ne is görgessetek tovább! Ez a burgonyafánk tökéletes vendégváró, vagy épp nasi egy hideg, esős délután.
A teljes kiőrlésű burgonyafánk recept elkészítéséhez a krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük, még melegen áttörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet, a tojást, az élesztőt, a vajat, a tejet, a sót és a krumplit egy keverőtál tesszük, elkeverjük, ha összeállt, alaposan kidagasztjuk, majd lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Evőkanállal kiszaggatva, 160-170 fokos olajban aranybarnára sütjük a burgonyafánkokat, majd papírtörlőre szedve lecsepegtetjük.
A mártogatóshoz a bacont egy serpenyőben, közepes hőfokon megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk. A snidlinget és a savanyú uborkát apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a baconkockákat és a zúzott fokhagymát, és ezzel tálaljuk a teljes kiőrlésű burgonyafánkokat.
Teljes kiőrlésű krumplifánk baconös mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
- Elkészítési idő: 120 perc
Ha tetszett a teljes kiőrlésű burgonyafánk receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több izgalmas fánkrecept:
Van benne zöldség bőven!
Télies sali bármelyik évszakra
Házi gluténmentes morzsával készül
A tofu egy igazi fehérjebomba!
Kötelezően ajánlott! 😉
Tálalhatjátok bármilyen gyümölcsraguval
Új kedvenc keksz a láthatáron
Csak forró víz kell hozzá
Picit édeskés, de nagyon ízes!
Tésztasalinak is tökéletes!