Szerencsére hamarosan vége a télnek, úgyhogy ha szereted a salátákat, akkor még most próbáld ki ezt a szerintem igazán télies kis salit! Remélem, annyira fog ízleni, hogy fittyet hányva az évszakokra, nyáron is sokszor el fogod készíteni.
A spenótos-gombás kölessalátához a kölest enyhén sós, bő, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és egy tálba tesszük. A gombát szeletekre vágjuk és egy száraz, forró serpenyőben 3-4 perc alatt alaposan lepirítjuk, majd a köleshez adjuk. Az olaj felét felforrósítjuk a korábban már használt serpenyőben. Hozzáadjuk a spenótleveleket és a zúzott fokhagymát, megsózzuk, és közepesen erős hőfokon, 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd szintén a köleshez adjuk.
A sütőtököt kb. 1 centis kockákra vágjuk és egy tálban összeforgatjuk a maradék olajjal, a sóval és borssal. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt puhára sütjük, majd azt is a köleshez keverjük a durvára aprított dióval, a morzsolt fetával, a vékony szeletekre vágott zellerrel és a finomra vágott lila hagymával együtt.
Spenótos-gombás kölessaláta (Fotó: Street Kitchen)
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a spenótos-gombás kölessaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több saláta:
Van benne zöldség bőven!
A tofu egy igazi fehérjebomba!
Ebből a tuti szendóból nem hiányolod majd a húst!
Partikajaként vagy gyors vacsiként is megállja a helyét
Ha szükséged van egy kis plusz energiára
Szinte bárhogyan variálhatod
Tápláló reggeli tojás nélkül
Melengető, fűszeres krémleves
Húsmentes, gyorsan elkészülő verzió
Nem mindig kell, hogy húsos legyen valami!