Mostantól Budán is süti a nápolyi pizzát a Digó | Street Kitchen

Ezt olvasta már?

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...
Burgonya csirkével, kolbásszal és természetesen sajttal

Van olyan finom, mint a cukros verzió

Januártól sokkal több helyre tud valódi nápolyi pizzát szállítani a Digó, mivel Budán, a második kerületben is nyitottak egy új helyet, ezzel biztosítva, hogy mindenkihez melegen érkezzen a pizza. A tervek szerint a járvány után is maradnak Budán.

Hosszú ideig pop-up jelleggel, fesztiválokon, valamint a Deák téren food truckként működött a Digó pizzéria. Az egyik első olyan hely, amely meghonosította itthon a nápolyi pizza műfaját. Tavaly nyitottak végre egy nagyon hangulatos állandó helyet a Kazinczy utcában, (erről itt tudtok olvasni) amit alig három hónapig tudtak élvezni, mielőtt beütött a járvány. Most azonban mégis új étteremben gondolkodnak.

A pizzák fatüzelésű kemencében készülnek. fotó: Mudra László

Ha egyszer vége lesz ennek a járványnak, a budai lakosok biztosan győztesként kerülnek ki belőle. Egyre több, a pesti, turistás oldalon bezárni kényszerült hely jut ugyanis arra a döntésre, hogy Budán nyit újra. A Digó persze nem zárt be a Kazinczy utcában sem, hiszen a járvány kezdete óta erős igény van a kiszállításra. Olyannyira, hogy januártól egy újabb hellyel erősítenek: ezentúl Budán, a második kerületben is sütnek autentikus, fatüzelésű kemencében készült nápolyi pizzát. 

Messzebbre is eljut a Digó pizza

Ideiglenes helyüket – ami a mostani tervek szerint két hónapig fog majd működni – a Haris park parkolójában nyitották meg. Ezt ugyanis vendégek hiányában egyelőre nem tudja használni az étterem. Mint mondták, azért szerettek volna még egy helyet nyitni, hogy messzebbre is tudjanak pizzát szállítani. A kiszállító cégek ugyanis az étterem öt kilométeres körzetében vállalnak kiszállítást, ami már eleve egy erős korlátozás, de a tapasztalatok szerint ez sem működik jól, hiszen a tőlük 4-5 kilométerre lévő helyszínekre már nem elég melegen ért a pizza. 

A Digó alapítója, Papp Zoltán. Fotó: Mudra László

Mint a Digó tulajdonosa, Papp Zoltán elmondta, az eddigi tapasztalataik alapján nagyjából három kilométeres távolságra tudják úgy szállítani a nápolyi pizzát (ami a vékony tésztájáról híres), hogy ne romoljon a minősége és meleg maradjon. Az új budai hellyel tehát a 2. és a 12. kerület majdnem teljes területét le tudják fedni. Emellett úgy érezték, hogy tartoznak ennyivel a hozzájuk hűséges vendégeknek. „Eddig a vendégek jöttek hozzánk az étterembe, most pedig mi megyünk hozzájuk” – fogalmazott Zoli. 

Fotó: Mudra László

Továbbra is a nápolyi a kedvenc

Tavasszal, az első hullám idején a Digó egy hatalmas újítással megnyitotta új, virtuális helyét, a Cavolát. Ez a nápolyi helyett római típusú pizzát kínált. Ez ugyanis vastagabb tésztája miatt sokkal alkalmasabb a kiszállításra. Hoszan kísérleteztek, mire úgy érezték, sikerült megalkotniuk a megfelelő tésztát. És bár az új pizza nekem iszonyúan bejött, a közönség mégsem csapott le rá.

Mint Papp Zoltán elmondta, úgy véli, a vastag tésztás római pizza soha nem tud itthon olyan népszerű lenni, mint amilyen a nápolyi lett. Így a Cavolát most szüneteltetik, és helyette arra koncentrálnak, hogy a nápolyi pizzát minél jobb minőségben tudják szállítani. 

Marad majd Budán a Digó pizza

Illetve arra is, hogy új közönséget szerezzenek. Éppen ezért lázasan keresik az új állandó helyszínt is Budán, ahová márciusban átköltözhetnek. Remélik ugyanis, hogy hamarosan újra megnyithatnak, akkor már főként a magyar közönségre összpontosítva – ez a terv egyébként már a járvány előtt is megfogalmazódott. 

Nagyon bíznak benne, hogy nyáron már személyesen tudják fogadni a vendégeket az új helyen, hiszen a nápolyi pizza frissen jó, és az égő kemence látványával lesz teljes az élmény. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...

Teszteltük a vegán ebédmenüt kínáló éttermeket

Húst hússal A debreceni mazsolás csirkét még 100 éve is ették a Hajdúságban ...

Egyre több külföldi étterem lázad fel és kinyit | Street Kitchen

Kolbásszal az igazi! Tésztapolc A parmezános réteget nem érdemes kihagyni ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -