Miskolci Kocsonyafesztivál március 3-5. között, külföldi és magyar sztárfellépőkkel

Ezt olvasta már?

Nem akármilyen nevek szerepelnek a fellépők listáján, a rendezvényen többek között koncertet ad a Margaret Island, a Balkán Fanatik, Erös és Spigiboy, a Fiesta Csordás Tibivel, Lotfi Begi, Náksi és a New Level Empire, Charlie.

Jegyvasarlas.hu Zrt. Jegyvasarlas.hu Zrt. HIRDETÉS

A fesztivál fő fellépője Dr. Alban lesz. A fellépők teljes névsorát és a programok időpontját még nem tették közzé a szervezők, de az már bizonyos, hogy páratlan három napra számíthatnak az érdeklődők.

A rendezvény főszínpada a Szent István téren, a másik színpad a Villanyrendőrnél, a pódiumszínpad pedig az Erzsébet téren lesz. A fesztivál területe így a Szent István tér és a Villanyrendőr között húzódik majd. A rendezvénnyel azonos időpontban rendezik meg a Régiségvásárt is Miskolcon.

A megszokott helyek mellett az Avas is bekapcsolódik a programokba, hiszen a fesztivál részeként egy rendhagyó Avasi Kvaterkát is tartanak majd a Bortanyán és a Rácz-sor környékén. A fesztivál területén gazdag étel- és italkínálat várja majd a fesztiválozókat folyamatos programokkal.

Miskolc honlapján az olvasható, hogy a fesztivál alapját a jól ismert legenda adja: a miskolci kocsonyában pislogó béka és természetesen a híres miskolci kocsonyák különleges kínálata.

No, de hogy kerül a béka a miskolci kocsonyába?

A történetnek több verziója is létezik: az egyik, talán legismertebb adoma úgy tartja, hogy az eset Potyka Kati miskolci fogadójában történt, ahol a derék korcsmárosné egy tót fuvarosnak szolgálta fel a hűtött specialitást, amelybe beledermedt egy béka, az pislogott a tálból a rémült atyafira.  Más források szerint az eset egy avasi borospincében történt, ahol egy képviselőre hunyorgott a kocsonyába fagyott kétéltű.

Kapcsolódó

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában