A mandulalisztet és a porcukrot késes aprítóba rakjuk, és jó pár másodpercig járatjuk a gépet, hogy még finomabb, por állagú keveréket kapjunk, majd hozzáadjuk a sót. A tojásfehérjéket elkezdjük habbá verni, majd amikor már fehér, stabilabb habot kaptunk, beleszórjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A mandulalisztes elegyhez keverjük a fehérjehab felét, majd fellazítjuk a hab másik felével, és alaposan elkeverjük, de vigyázunk, hogy ne keverjük túl, mert könnyen szétfolyhat a massza.
Habzsákba töltjük az alapot, és sütőpapíros tepsire kb. 4 cm-es korongokat nyomunk, majd 2-3-szor jól odacsapjuk az asztalhoz a tepsit, hogy a légbuborékok távozzanak a tésztából, és szépen elterüljenek a macaronok.
30-40 percig szárítjuk őket, majd ha már hozzáérünk a tetejükhöz, és nem tapad a kezünkre tészta, mehetnek be a 150 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe 13-14 percre. Ha letelt az idő, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, nyomózsákba rakjuk, és 1-1 korong közé nyomunk belőle egy adagot. A kétféle csokit felolvasztjuk, és becsíkozzuk vele a macaronok tetejét – ha van kedvünk, kis mézeskalács emberkét is készíthetünk a csokik felhasználásával.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 14 perc
- Pihentetés: 70 perc
Ha tetszett a mézeskalácsos macaron receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Még több karácsonyi hangulatú édesség:
A legmenőbb mézeskalácsos sajttorta
Erdei gyümölcsös, mézeskalácsos túrómisu
Még néhány hasonló














