Mennyei túrós-málnakrémes kocka Fásy Ádámtól Pünkösdre

Ezt olvasta már?

Hozzávalók 4 személyre a tésztához:

6 db tojás 

10 dkg liszt 

5 dkg kakaópor 

2 ek. porcukor 

1 t. vaníliás cukor 

1 t. sütőpor 

4 ek. olaj

A túrókrémhez:

30 dkg túró 

2 dl tejföl 

5 dl tej 

20 dkg cukor 

1 t. vaníliás cukor 

1 t. vaníliás puding 

1 db citrom 

3 tojás 

2 dkg vaj

A málnakrémhez:

5 dkg fehér csokoládé 

1 dl tejszín 

20 dkg málna 

1 cs. vaníliás cukor 

1 cs. tejszínes pudingpor 

2,5 dkg cukor 

3 dl tej 

5 dkg vaj

A málnás aszpikhoz:

2 t. zselatin 

5 dkg porcukor 

15 dkg málna

Elkészítési mód: A cukrokat, az olajat és a tojásokat simára keverjük, hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral átszitált lisztet, majd az egészet összedolgozzuk. Kivajazott sütőedénybe simítjuk, és ­­170 Celsius-fokos előmelegített sütőben megsütjük, ha kihűlt, kettévágjuk. Az aszpikhoz a zselatint 5 dl langyos vízben habverővel simára keverjük, hozzáadjuk a leturmixolt málnát, a cukrot és 10 perc alatt készre főzzük. Egy tálcára kiöntjük és kb. 2 órára hűtőszekrénybe rakjuk. Addig a túrókrémhez a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a pudingport, tejjel felöntjük és felforraljuk, majd belerakjuk a túrót, a tejfölt, a cukrokat, a simára kevert tojássárgáját, a citrom levével ízesítjük és krémesre főzzük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan hozzákeverjük a langyos krémhez, majd kétfelé osztjuk és félretesszük. A málnakrémhez vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokoládét és a fokozatosan hozzáadott tejszínnel simára keverjük. A megmosott málnát a vaníliás cukorral együtt felfőzzük, azután botmixerrel turmixoljuk. A pudingport a cukorral és a tejjel krémesre főzzük, hozzáadjuk a pépesített málnát és a fehér csokoládés tejszínt, majd a habverő géppel felhabosítjuk a vajat és a krémmel összekeverjük. Végezetül összeállítjuk a desszertet. Az első tésztalapon egyenletesen eloszlatjuk a túrókrém felét, majd a megdermedt málnás aszpikot ráborítjuk. Erre jöhet a túrókrém másik fele egyenletesen eloszlatva, azután a másik tésztalappal zárjuk. A tetejét málnakrémmel befedjük, hűtőbe rakjuk. Tálalás előtt kockákra vágjuk, a tetejét tetszés szerint málnakrémmel és málnával díszítjük.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában