Különleges programok a borok szerelmeseinek

Ezt olvasta már?

Íme, a soron következő legjobb programok, amelyekhez semmi másra nem lesz szükség, mint egy borospohárra és hatalmas adag jókedvre, no meg persze jó tanácsokra másnaposság ellen!

(A legfrissebb hírek itt)

Bűbájos hétvégék Tarcalon

Ma kezdődik Tokaj-Hegyalja korai, meghitt minifesztiválja a borvidék legdélibb falvában, Tarcalon. Épp zsendül, zsong a mindenség, illatozik fa, fű, virág, aszú, szamorodni. Évszázados épületek között sétálva lehet a világ legjobb édes borait kóstolni a borászok társaságában, miközben árad a zene és pezseg a kultúra április 28-május 1 között.

Ahol az étel és az ital találkozik: Food Truck Show

15 ország, 50 food truck, 40 zenei program – ez az idei Food Truck Show számokban. 2023. május 5-7. között újra egy időben és egy helyen képviseltetik magukat a guruló gasztronómia nagyjai, közel 50 food truck vár mindenkit hazánk egyetlen lóversenypályáján, a Kincsem Parkban. Szombaton a helyszínen az I. Magyar Pizzakészítő Bajnokságot is megrendezik. Az ételek mellett finom italok is várják a gasztronómia szerelmeseit.

Budafoki Pincejárat

Igazi borélmény várja Budafokon május 6-án! Budapest Bornegyedében számtalan neves pezsgőkészítő cég és borászat található. Az impozáns pincékben vendéglátóhelyek, látványos kiállítások is helyet kapnak. A Borgiorno elől ingyenes 6-8 személyes transzferbuszok közlekednek, minden hónap első szombatján. A járat azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol a vendégek valamilyen különleges élményben részesülhetnek, és boros program-szolgáltatást vehetnek igénybe. Borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és megannyi kulturális program részesei lehetnek az idelátogató vendégek.

Bringázzon és borozzon!

Izgalmas élmények várnak azokra, akik május 6-án ellátogatnak a festői szépségű Nivegy-völgybe: borkóstolás, sport és a Balatoni panoráma. A Nivegy-völgyi eBike élménytúra eredetvédett borokkal elnevezésű esemény 5 borászati megállóból áll. Mindegyik állomás egy-egy borászatnál lesz, ahol nem csak kóstolni fognak a résztvevők, hanem a borászok a dűlőket is bemutatják, és mesélnek a borkészítésről is.

VII. Szolnoki Bor-és Pezsgőmustra

Immáron hetedik alkalommal gyűlnek össze Szolnokon, május első hétvégéjén az ország különböző borvidékeinek borászai és pezsgőpincészetei. Harminc kiállító közel 200 tételét lehet végigkóstolni.

A magyar borok és pezsgők mellett külföldi vendégre is számíthat a nagyérdemű. Az esemény díszvendége az azerbajdzsáni Grante Borászat (Ismaili borvidék – Geokcsáj). Az olyan kaukázusi őshonos szőlőfajtákból, mint a rkatsiteli vagy madrasa készült borok mellett az érdeklődők megkóstolhatják a világhírű azeri gránátalmaborokat is.

Borangolás az Avason

Töltsön el egy hosszú hétvégét Miskolc szívében, a több száz éves avasi pincesoron, a város legnagyobb és az ország legkülönlegesebb adottságú borgasztronómiai rendezvényén, a Borangoláson május 11-13 között. Életre kelnek a macskaköves, kanyargós utcák, hívogatnak a fények, az illatok, a mosolyok, no meg a borházak és pincék, ahová igazi borász egyéniségek érkeznek, a titokzatos kis ösvények pedig felfedezésre, csavargásra, andalgásra csábítanak. A megnyíló borospincékben a helybéli gazdák és az ország jelentős borvidékeiről érkező borászok különlegességei mellett olyan programokkal várják a vendégeket, ahol a gasztronómia, a zene, a család, a hagyományőrzés, a mozgás és a környezettudatosság egyaránt főszerephez jut.

II. Bor&Pezsgő fesztivál a belvárosban

A 2022-es óriási sikerű I. Bor&Pezsgő Fesztivál után idén újra összegyűjtik az ország legjobb borászatait és pezsgő pincészeteit a Szabadság téren! Idén 6 napon keresztül várnak mindenkit kimagasló italkínálattal és a street food kiállítók legjavával! A Pünkösdi hétvégén, azaz május 24-29-ig.

Rajongsz a sportokért? Mi is!

Exkluzív hírekkel, naprakész eredményekkel és izgalmas szurkolói tartalmakkal várunk, hogy mindig képben legyél kedvenceidről! www.sportal.hu – Együtt a lelátón!

Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában