Kerülj karácsonyi hangulatba! Adventi pop-up pékség és boltocska nyílt a Bartókon

Ezt olvasta már?

Napfényes teraszt és a város legjobb croissant-ját hozta Budára a Freyja

Ezt az amerikai klasszikust is lehet még túr(b)ózni egy kicsit! Tésztapolc Egy jó...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...
Kapor és túró párosa pihe-puha tésztába zárva

Pakolj egymásra minden jót!

Zsebi néven nyitott karácsonyi pop-up boltocskát a Déryné csapata a Bartók Béla úton. A szuperízléses helyen minden olyan finomságot megkapunk, ami az édes karácsonyhoz kell, emellett pedig naponta érkezik friss pékáru a Dérynéből is. A Zsebi nagyon hangulatosra sikerült, ráadásul egy csepp normalitást visz ebbe az igencsak furcsa karácsonyi időszakba.

A Bartók Béla úton lévő kis helyiségben megnyílt Zsebi ismerős lehet a környéken élőknek, nyáron ugyanis a város egyik legjobb fagyiját lehetett itt kapni. Hatalmas hír volt, amikor a Káli-medencéből végre a fővárosba érkezett a Kő fagyi?, és itt nyitott egységet – erről egyébként mi is megemlékeztünk. Nem kell félni, a Kő fagyi? nyáron visszatér, most viszont – ideiglenes jelleggel – karácsonyi finomságokat árul az üzletben a Déryné csapata. Ha az ötlet beválik, akkor még januárban is maradnak.

A Zsebi a Bartókon, fotó: Kalas Györgyi

Zsebi, a mentett foxi

Zsebi a Déryné tulajdonosának, Kovács Kristófnak a mentett foxija, aki annyira játékos és kedves, hogy mindenkit képes felvidítani. A tulajdonosok ezzel a kis üzlettel is vidámságot szerettek volna csempészni az emberek életébe, hiszen ez az év éppen elég nehéz volt mindenkinek. Szerintem sikerült a tervük: a Zsebi szuperhangulatos lett, és a pékáruk is hozzák a megszokott magas színvonalat. 

Szuper a kovászos kenyér és a bagett, fotó: Kalas Györgyi

Több ajándéknak is beillő, az adventi készülődéshez elengedhetetlen kellék kapható a Zsebiben. Ilyen például a bécsi bejgli, ami a hivatalos megfogalmazás szerint „édes bűnözés a Monarchia korából”. Legfőbb ismertetőjegye, hogy több benne a töltelék, mint a tészta – bár utóbbi sem éppen diétás változat, hiszen extra adag vajjal készül. A bejglik diós és mákos ízesítésben kaphatók, áruk 2980 Ft. 

Állandó termék az üzletben a babka – vagy más néven jeruzsálemi kalács –, amit a fonás módja tesz igazán különlegessé. A Déryné, azaz a Zsebi változata rengeteg dióval és belga csokoládéval készül. A hedonizmust képviselik továbbá a hatalmas, színes habcsókok, amelyeknek nagyon nehéz ellenállni.

Elegáns belső, fotó: Kalas Györgyi

Kovászos kenyér is kapható

A Déryné péktermékeit nagyon szeretem, ha belefér az időmbe, én bizony képes vagyok elzarándokolni a Krisztina térre egy kis pisztáciás csigáért, és bár szerencsére jó kovászos kenyér már sok van a városban, az övék is stabilan az élmezőnybe sorolható. A Zsebiben kapható még kovászos bagett (szintén szuper, bár lehetne némileg ropogósabb a héja; az ára 580 Ft), és érdemes megjegyezni, hogy minden kenyerük élesztő nélkül, kizárólag kovásszal készül. 

A bécsi bejgliben nagyon sok a töltelék, fotó: Kalas Györgyi

Találtok még töltetlen és töltött croissant-okat – a francia recept alapján készült croissant-okat belga csokival, pisztáciakrémmel, házi baracklekvárral és sajttal töltik meg –, mindenféle édes csigát (köztük az említett pisztáciásat is) és az ikonikus pasta del natát. Nagy kedvencem a cheddar sajtos rúd, ami kétféle – kolbászos és mazsolás – változatban is kapható (490 Ft). Bár első hallásra nekem furcsának tűnt a sajtot mazsolával párosítani, de végül nagyon bejött. Az óriási mazsolaszemek igazán különlegessé teszik ezt a péksütit. 

Fotó: Kalas Györgyi

Egy csepp normális világ

A Zsebiben mindemellett remek a hangulat. Pazar a berendezés és a dizájn, ráadásul az üzlet elé még két széket is kiraktak, mintha normális világban élnénk, és lehetne az utcán beszélgetve forralt bort vagy forró csokit szürcsölgetni. Sajnos nem lehet, de a látvány szép. Forró italt vásárolni azonban a nap bármely szakában van lehetőség, az olasz pörkölésű kávé mellett rumos tea, forralt bor és forró csokoládé is szerepel a kínálatban. Az elviteles poharakra is a mentett foxi, Zsebi képét rajzolták. 

Adventi hangulat, fotó: Kalas Györgyi

Én igazán hálás voltam, hogy ha csak egy percre is, de a Zsebiben átérezhettem a közelgő karácsonyt. Valljuk be, nincs most könnyű helyzetben, aki szeretne úgy igazán ráhangolódni az ünnepekre. Az idei nem lesz egyszerű karácsony: nem találkozhatunk a szeretteinkkel, elmaradnak az ilyenkor szokásos vendégségek, adventi vásárok. A Zsebi, amellett, hogy különleges finomságokkal vár mindenkit, egyféle menekülőút is. Olyan, mintha nem lenne koronavírus, és természetes lenne, hogy kiugrunk advent alkalmából egy bécsi cukrászdába. 

Zsebi, 1111 Budapest, Bartók Béla út 35. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Bíró Lajos süti a rántott húst és pirítja neked a tésztát a Fény utcai piacon

Húst hússal Egy újabb szuper rizses hús variáció Green Kitchen A...

Napfényes teraszt és a város legjobb croissant-ját hozta Budára a Freyja

Ezt az amerikai klasszikust is lehet még túr(b)ózni egy kicsit! Tésztapolc Egy jó...

Ezekkel a helyekkel lett szegényebb Budapest a Covid miatt

Rengeteg SAJT!!! Ha eddig sose sikerült szépen rántanod a húst Szinte hihetetlen,...

Kiadós ebéd: a város egyik legjobb fish & chipse egy pláza aljában

Szupergyors pasta! Fantasztikus desszertek A palacsintás verzió még váratott magára ...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -