Háromhagyma-krémleves

Ezt olvasta már?

Imádom a hagymalevest már akkor is, ha csak egyféle hagymából készül. De ez a három hagyma kombinációjából született leves egyszerűen frenetikus! A sült fokhagyma olyan jellegzetes, karakteres ízt ad neki, hogy még a vámpírok se tudnak majd neki ellenállni.

A háromhagyma-krémleves elkészítéséhez a fokhagymafejet megskalpoljuk, hogy a gerezdek szemmel láthatóak legyenek, de igyekezzünk minél kisebb részt levágni róla. Becsomagoljuk egy alufóliába, meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 percre, amíg krémesre puhulnak a gerezdek. 

A vajat felhevítjük egy fazékban, hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát, a szeletekre vágott vöröshagymát és belenyomjuk a megsült fokhagymagerezdeket is, majd közepes hőfokon 6-8 percig dinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük az alaplével, ízesítjük szerecsendióval, és közepes hőfokon, forrástól számítva kb. 15 percig főzzük. 

Amíg fő a leves, a kenyereket megcsorgatjuk az olívaolajjal, ráreszeljük a sajtot és betesszük a 220 fokra előmelegített sütőbe kb. 5 percre, amíg a sajt rá nem olvad szépen a tetejére, majd kivesszük a sütőből. 

A levest egy botmixer segítségével leturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt, egyet forralunk rajta. Ha túl sűrűnek találjuk, egy kevés vízzel hígítjuk. Tányérba szedjük a levest és a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Háromhagyma-krémlevesHáromhagyma-krémlevesHáromhagyma-krémleves (Fotó: Street Kitchen)

Elkészítési idő: 50 perc 

Ha tetszett a háromhagyma-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Még több krémleves:

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Mindenmentes brokkolikrémleves

Füstölt sajtos karfiolkrémleves

Tészta nélkül is tökéletes!

Van benne zöldség bőven!

Télies sali bármelyik évszakra

Sós fánk, ami mellé bacon is jár? Jöhet!

Házi gluténmentes morzsával készül

A tofu egy igazi fehérjebomba!

Kötelezően ajánlott! 😉

Tálalhatjátok bármilyen gyümölcsraguval

Új kedvenc keksz a láthatáron

Csak forró víz kell hozzá

Picit édeskés, de nagyon ízes!



Source

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában