A fasírozott jó zsemlében, hidegen, melegen, körettel vagy nélküle, reggelire, ebédre, vacsorára, vagy csak úgy. És ne csüggedj, ha gluténérzékenységgel küzdesz, mostantól neked sem kell lemondanod erről a szuper kis ételkülönlegességről, mert itt a gluténmentes verzió!
A gluténmentes fasírt elkészítését a házi morzsával kezdjük. Ehhez a kenyeret egy tálcára tesszük, és olyan helyre rakjuk a konyhában, ahol nem zavar bennünket. A nagyim mindig a konvektorra helyezte a tepsit, amiben a kenyereket szárította, az a legjobb. Amikor a kenyerek teljesen megszáradtak (ez 2-3 nap), akkor egy kis lyukú reszelőn lereszeljük őket. Ezt egyébként bármikor elkészíthetjük, mert sokáig eláll és egy dobozban vagy zacskóban könnyedén tárolhatjuk is.
A darált húshoz adjuk a tojást, a nagyon finomra vágott vörös- és fokhagymát, 2 evőkanálnyit a panírmorzsából, a frissen aprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük köménnyel és fűszerpaprikával. Alaposan összedolgozzuk, majd kb. 75 grammos kis gombócokat formázunk a masszából, amiket megforgatunk a maradék morzsában.
Az olajat 170 fokosra melegítjük és kb. 4 perc alatt megsütjük benne a fasírozottakat. Petrezselymes kukoricás rizzsel tálaljuk. A kukoricás rizs receptjét ide kattintva meg is találjátok egy másik szuper receptötlettel együtt.
Gluténmentes fasírt (Fotó: Street Kitchen)
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a gluténmentes fasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több gluténmentes finomság:
Van benne zöldség bőven!
Télies sali bármelyik évszakra
Sós fánk, ami mellé bacon is jár? Jöhet!
A tofu egy igazi fehérjebomba!
Kötelezően ajánlott! 😉
Tálalhatjátok bármilyen gyümölcsraguval
Új kedvenc keksz a láthatáron
Csak forró víz kell hozzá
Picit édeskés, de nagyon ízes!
Tésztasalinak is tökéletes!