Gasztrosétány nyílik az eplényi sípályán | Street Kitchen

Ezt olvasta már?

Bográcsban az igazi, de a konyhában is összedobhatjátok!

Fullos reggeli a ráérős hétköznapokra és hétvégékre

Gasztrosétány nyílik az eplényi sípálya mellett, ahol több étterem finomságaival is megismerkedhetnek a síelni érkezők. A MÁK étterem, Gianni és a Tereza már biztosan ott lesz. Olasz szendvicsek, tészták, tojásos nokedli és mákos lángos!

A Bakonyban az év minden időszakában érdemes kirándulni. Hétvégére azonban hó érkezése várható, így az eplényi sípálya mindenképpen az egyik legjobb célpont lesz. És nem csak most, hanem amíg tart a hideg. Hiszen tervezetten a síszezon végéig birtokba veszi a Síaréna konyháit a hazai vendéglátás legjava. Elindult ugyanis a Gastro 43 kampány „Láss vendéglőt, láss vendéget!” címet viselő kezdeményezése, amely a hazai vendéglátóegységek felkarolását tűzte ki célul. 

Kiszakadni a bezártságból: eplényi sípálya 

A kezdeményezés lényege, hogy a Síarénában eddig is működő, tökéletesen felszerelt két hely, a Holle Anyó és Parázs konyháját egy-egy étterem, bisztró csapata leegyeztetett időszakban díjmentesen használhatja. Természetesen elviteles kiszolgálással, eleget téve a jelenlegi szabályozásoknak.

Nem csak a síelőknek érdemes hát ellátogatniuk Eplénybe. Kikapcsolódásként is részt vehetsz egy ínyenc gasztrosétán a sípálya mellett végig vezető Gastro43 sétányon. Ráadásul ezzel a kirándulással támogatod a vendéglátóhelyek életben maradását. „Ez egy mankó a gazdasági túlélésre. Egy lehetőség, hogy a vendéglátósok fenntartsák a személyes kapcsolatot a vendégeikkel, és fizikálisan, mentálisan, valamint lelkileg is kiszakadhassanak a bezártságból. Ha valaki úgy érzi, szeretne új ízeket kipróbálni, vagy csak megismerni olyan éttermeket, ahol eddig még nem járt, szívesen látjuk Eplényben” – mesél a programról Soós Csaba, a kezdeményezés ötletgazdája.

Ördög Nóra és Mizsei János Balatonakarattyán. Fotó: Mudra László

A Tereza, a Mazel Tov, a MÁK, valamint a Pomo D’Oro étterem már egészen biztosan kitelepül a Bakonyba. Emellett valószínűleg érkezik a BRKLYN és a Padron Tapas Bar séfje is, de további éttermek jelentkezését is várják. 

Mentálisan is nagyon nehéz

„Az elmúlt időszak főleg mentálisan, pszichésen nehéz nekünk. Hiszen a mi napi mozgatórugónk, hogy személyes kapcsolatunk van a vendégeinkkel, ezáltal adunk még jelentősebb értéket a frissen készült ételeinknek. Én hiszek abban, hogy a vendéglátás hamarosan újraéled. Most ugyan van egy kis kényszerleállás, de később szerintem pozitív változások következnek be. Most türelmet és egymásra figyelést tanulunk, minket a törzsvendégeink támasza tartott életben az utóbbi hónapokban.

Fotó: Pomo D’Oro/ Facebook

Ez egy adok-kapok szituáció, egymást próbáljuk felkarolni, és folyamatosan új lehetőségeken törjük a fejünket, hogy fenntartsuk a gasztronómia iránt érzett szerelmünket, valamint a csapatszellemet” – mondja Gianni Annoni, a Trattoria Pomo D’Oro tulajdonosa. Ők egyszerű ételekkel készülnek a sípályára: tésztákkal, könnyű levesekkel, szendvicsekkel.

A MÁK pop-up éterem ételei nyáron Balatonakarattyán. Fotó: Mudra László

Programok a gasztrosétányon

Február 5–14. között a Mazel Tov és a Tereza tüzes menüje lesz terítéken a Parázs grillterasznál. Február 11–14. között a MÁK finomságai települnek ki a Holle Anyó étterembe – kapható lesz például a méltán híres tojásos nokedlijük és a mákos lángos, amit nyáron Balatonakarattyán már megismerhettetek, és amiről mi is írtunk. Február 18–20. között a Rózsakert Étterem hozza el legjobbjait Esztergomból, majd február 26–28. között érkezik Gianni és a Pomo D’Oro.

Legfrissebb a témában

Még több hasonló cikk a témában