Több mint 200 Google-értékelés alapján 4,9-es pontszámot hozni nem kis teljesítmény, de egy 18. kerületi gyorsétteremnek sikerült.
Kispesten szinte mindenki ismeri Rupa Attilát, de nem csak személyes népszerűsége miatt kígyózik a sor gyakran az Üllői út 435. előtt. Az Ati Gyros atyja, Ati a saját nevét adta 2 éve nyílt gyrosbüféjének. Ez már eleve sokatmondó: 100%-ban vállalja, hogy a hely őt fémjelzi.
Alapos tervezés és kutatómunka
Ati vendéglátós középiskolát végzett, utána pedig tudatosan dolgozott különböző gyrosbüfékben, hogy ellesse a szakma csínját-bínját. Különösen kritikus szemmel figyelte a hibákat, és jól megjegyezte, mi az, amit a saját helyén véletlenül se kövessen el.
„Összeszedtem a bevált recepteket és azokat a hibákat, amiket a saját helyemen nem akartam elkövetni. Otthon a konyhában kezdtük a fűszereket kikeverni a feleségemmel, most pedig itt ülünk a saját gyrosozónkban” – meséli Ati.
Az Ati Gyros kézműves gyrosozóként reklámozza magát, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nemcsak a szószok és a spéci, füstölt sajtos répasaláta készül helyben, de a csirkecombból épített hústornyot is Ati állítja össze. Nem fagyasztva, egészben vásárolják, hanem Ati tűzi nyársra minden reggel a saját fűszerkeverékkel ízesített, friss húsból. Egy nap akár 50-100 kg hús is elfogy a pitákhoz és tálakhoz. Ahhoz képest, hogy egy igencsak külvárosi egységről beszélünk, szerintem ez brutálisan sok. Nemcsak azt bizonyítja, hogy itt a „normál” tál is gigantikus, hanem azt is, hogy rengeteg vendég választja az Ati-féle gyrost ebédre vagy vacsira. Ha közelebb lenne, biztos, hogy heti egyszer én is beugranék. Hagyma, csípős, minden mehet!
(Fotó: Gedeon Lili)
Óriási gyrostálat kóstoltunk: Doma az egészet benyomta
Az Ati Gyrosban a normális méretű gyrostál is kiadós, a nagy pedig egészen óriási, rengeteg hússal és feltéttel. Négyféle köret, rizs, bulgur, sült krumpli és édesburgonya közül lehet választani, akár keverve, mellé pedig jönnek a friss zöldségek és persze a hús.
Rántott hús is van! (Fotó: Gedeon Lili)
A házi joghurtos szószok frissek és könnyedek, csípősnek pedig nem egy vizezett csípős szósz, hanem chilipehely kerül az ételre.
(Fotó: Gedeon Lili)
A füstölt sajtos répasaláta egy olyan extra, amit más gyrososnál még nem láttam, de nagyon kellemes ez a plusz ízvilág. Az intenzíven fűszerezett húst jól kiegészítik az öntetek és a nyers zöldségek – én azt javaslom, a lila hagymát se hagyjátok le róla!
Bár Doma edzett gyrosevő, pláne a kolibulik után, de ez a tál rajta is majdnem kifogott. A videóból kiderül, hogy birkózott meg vele végül, és milyen munkaerő lenne belőle Atinál.
(Fotó: Páli István)
Ez a kézműves gyros lényege
Mi a kézműves holmik lényege? Alaposan, kiemelt odafigyeléssel, egyedileg készülnek. Ez igaz egy szép táskára és egy jó gyrosra is. Ahogy már írtam, a gyroshúst Ati saját kezűleg fűszerezi és építi, így íztelen húsrészeknek vagy mócsingos daraboknak nyoma sincs. Nem tömeggyártó gyorsbüféként működnek, hanem vendéglátóegységként, ahol a törzsvendégeknek mondaniuk sem kell, mit kérnek. Atinak vagy a feleségének mindenkihez van egy kedves szava, mindig jókedvűek és mosolygósak, amitől a vendég is az lesz – még akkor is, ha egy kicsit várni kell a gyrosra. (Ebédidőben ez előfordulhat, számoljatok vele.) Az Ati Gyros tényleg egy családi és családias gyorsétterem, ahonnan akár elvitelre, akár helyben fogyasztásra rendelünk, garantáltan korrekt adagot és jó minőségű ételt kapunk.
Cím: 1181 Budapest, Üllői út 435.
Ha tetszett az Ati Gyros cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
A pizza mellé még egy pohár proseccót is kapsz
Fúziós, de nem úgy, ahogy gondolnánk
Kultúra és gasztronómia egy helyen!
Kellemes, laza helyek jó konyhával
Autentikus indiai ízek színes környezetben
Lassulj le, kapcsolj ki – ezzel a mentalitással vár ez a szuper zebegényi hely! #sknation #dunakanyar
A hatalmas adagok nem mennek a minőség rovására
Kreatív brunch-fogások tüneményes környezetben
A Zsengélő Caféban jártunk a Dunakanyarban.
A 13. kerület legnépszerűbb brunch-helye, közvetlenül a Duna partján!
Mennyei desszertek égimeszelő árakon
Finom péksütik és kellemes hangulat
Olyan, mint egy menő belvárosi vega bisztró
A vegán burgerek Mekkája
Megnyitott a kívül-belül újjászületett Gléda Vendéglő.