Ha nem esztek cukrot, akkor sem kell lemondani a hagyományos desszertekről, így a rizskochról sem. Tálalhatjátok bármilyen gyümölcsraguval vagy akár a kedvenc csokis krémetekkel.
A rizst, a tejet, a vizet, 120 g eritritet, a sót, a citromhéjat és a vaníliaaromát egy lábasba tesszük, és közepes hőfokon, néhány percenként kevergetve tejberizst főzünk. Közben kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét 2 evőkanálnyi, a sárgáját 1 evőkanálnyi eritrittel kihabosítjuk.
Ha elkészült a tejberizs, 2-3 részletben belekeverjük a sárgáját, és hagyjuk kihűlni. Ezután egy spatulával beleforgatjuk a fehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt megsütjük. Lekvárral tálaljuk.
Cukormentes rizskoch (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő:
Ha tetszett a cukormentes rizskoch receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk! Ne felejtsétek: az igazán fekete öves Street Kitchen-rajongók az összes platformon követik Kacsa urat, hogy ne maradjanak le a legjobb receptekről és naprakészek legyenek mindenben, ami gasztronómia!
Még több cukormentes édességre éheztek? Ezek a nasik nem számítanak diétatörésnek!
Mandulás-csokis fehérjés amerikai palacsinta
Kókusztejes tápiókapuding erdei gyümölccsel
Narancsos-túrós pohárkrém zabkeksszel
Hogy lehet ennyire jó???
Zabliszttel és pisztáciával
Az amerikai palik ultimate fitt verziója
Krémes, barackos sajttorta
Egyszerű, de megunhatatlan!
Bármilyen édesség feldobható vele
Ettől nem kell, hogy bűntudatotok legyen!
A bikini body is maradhat
Ha rajongsz a levenduláért…
Visszaidézi a nyáron gyerekként szürcsölt hűsítő bodzaszörpöt