Csülök, pizza és rántott hús: elképesztő tortákat készít a magyar cukrász

Ezt olvasta már?

Krémes zöldségalapon készül!

A diétázóknak sem kell lemondaniuk a káposztás tésztáról!

A kreativitás határtalan – tartja a mondás. Legjobb példa rá a Cake to go Budapest, akik nem álltak be a sorba, hogy kizárólag meseszép, virágokkal és csillámokkal díszített alkalmi tortákat gyártsanak.

Helyette élethű ételtortákkal robbantak be a cukrász piacra. Rendelésre készítenek mindenféle finomságot, magyaros vagy nemzetközi ételt. A lényeg, hogy minél jobban hasonlítson az eredetire, miközben ízig-vérig torta marad. 

Nehéz kedvencet találni a remek alkotások közül. 

Honnan jött a Cake to go Budapest ötlete?

A projekt megálmodója és kitalálója Sabján Adrienn. Neve ismerősen csenghet, már tévéműsorokban is megfordult élethű ételtortáival. Az első alkotása anno egy csirkepörkölt-torta volt, de az igazi sikert a borsófőzelék hozta meg számára. 🙂 Azóta számtalan konyha jellegzetes fogását elkészítette már, személyre szabottan, különböző éttermeknek is szállít.

Az eredetileg pénzügyi területen dolgozó Adri két gyerek mellett, egyedülálló édesanyaként vágott bele az alkotásba. Egy ideig párhuzamosan eredeti szakmájával, éjszakánként tudott a kajatortákkal foglalkozni, kísérletezgetni, hogy ne csak mutatós, de valóban finom, minőségi alapanyagokból elkészített desszerteket hozzon létre. Az Instagram oldalát elnézve egyik ámulatból a másikba esünk, annyi a kreatív és jópofa megvalósítás, Facebookon pedig az elégedett vásárlóktól hangos a kommentszekció. Ezek a torták örökre emlékezetesek maradnak, pláne, hogy felvágás előtt biztosan mindenki legalább 100 képet készít róla.

Koncepciója a kezdetektől a meghökkentésre, és talán egy picit a megbotránkoztatásra épült, de úgy tűnik, bevált! Adri a pénzügyi szektortól búcsút vett, és teljes mértékben a saját vállalkozásában tevékenykedik. A hobbinak induló projekt és a mögötte álló bátor nő ma már 7 embert foglalkoztat a 13. kerületi, 140 nm-es üzletben. A Petneházy utcai egység a koronavírus-járvány közepén nyitott, de a tehetség ezekben a vészterhes időkben is utat tört magának, és már a bővítésen gondolkoznak. 

Elviteles borsófőzelék-desszert

Egy újdonság az üzletben elvitelre kapható, illetve rendelhető egyadagos ételtorta-desszert. Ez a 120 grammnyi színtiszta élvezet egy kis kóstoló abból, mit is tudnak a Cake to go Budapestnél. Ára 1490 forint, ami egy hagyományos cukrászdai tortaszeletnél kicsit borsosabb, de borsósabb is. 😉 

Borsófőzelék desszert

Időben le kell adni a rendelést

A mutatós és jópofa tortákra hatalmas a kereslet, így ha szeretnénk rendelni, akkor jóval előtte érdemes egyeztetni a készítőkkel. A Facebook-oldalukon található e-mail címen elérhetőek, de az üzletbe látogatva is tudunk válogatni a finomságok közül. 

Cím: 1139 Budapest, Petneházy utca 37.

Ha tetszett a cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!   

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában