Croissant-ból gofri? Már ilyen is van, ráadásul Bíró Lajosnál!

Ezt olvasta már?

Tele izgalmas ízekkel!

Laktató tepsis kaja

Hirdetés

Új termék tartja lázban a Fény utcai piacot, mégpedig a francia croissant-tésztából készült gofri. Én azt gondoltam, ez csak pr-fogás lesz, amíg meg nem kóstoltam, és meg nem bizonyosodtam róla, hogy tényleg egy gofri alakú, frissen sült croissant-ról van szó!

Hirdetés

A termék annyira új, hogy rajta sincs az étlapon, én is csak a Buja Disznók Facebook oldalán szúrtam ki. Ez ugyan se nem húsos, se nem magyaros étel (Bíró Lajostól inkább ezeket szoktam meg), de az érdeklődésemet azonnal felkeltette a croissant-gofri. Ha fizetnének nekem a marketingért, rögtön el is nevezném crofrinak, de mivel nem fizetnek, inkább nem fárasztalak titeket. Szerencsém volt, mert éppen Bíró Lajost is elcsíptem a piacon, aki elmondta, hogy Koreában látta először, hogy gofrisütőben sütik ki a croissant tésztáját.

A Buja Disznókban Bíró Lajost is megtaláljátok Fotó: Facebook

Először nem nagyon tudtam elképzelni, ez milyen lehet, de Bíró Lajos ott helyben meg is mutatta, hogyan készíti: a nyers croissant-tésztát ököllel négyzet alakúra ütögette, majd így rakta be a gofrisütőbe. Így tulajdonképpen egy gofri-alakú, meleg croissant-t kapunk, ami sokkal ropogósabb és keményebb tészta az eredetinél, de ugyanúgy feltétezik. Jelenleg kétféle kapható: epres és mogyorókrémes.

Fotó: Kalas Györgyi

Egyetlen kritikám a termékkel kapcsolatban, hogy talán nem árt megvárni, amíg a croissant kissé kihűl, különben a mogyorókrém és a tejszínhab nagyon folyóssá válik. Én főleg az epresért voltam oda, az adag is éppen megfelelő, és az ára is oké: 700 Ft, ami tulajdonképpen két gombóc fagyi ára.

Fotó: Kalas Györgyi

Mivel a gofrinak amúgy nagy rajongója vagyok, ezt a terméket kissé kétkedve fogadtam, de végül nagyon bejött. Nagyon ajánlom, hogy próbáljátok ki, és ne tévesszen meg titeket, hogy nem szerepel az étlapon, kérjétek ki bátran!

Buja Disznók a Fény utcai piacon

A Buja Disznókról ebben a cikkünkben olvashattok bővebben, kipróbáltuk például a rántott fület is. Bíró Lajos étterme a járvány ideje alatt költözött át a Hold utcából a Fény utcai piacra, és máris Buda egyik kedvelt ebédelőhelye lett.

A méltán híres rántott hús. Fotó: Kalas Györgyi

Nagyon híres a rántott hús, illetve minden szombaton kapható Bíró Lajos ramen levese, amin két évig kísérletezett. Mostantól pedig kapható a croissant-gofri is!

Buja disznó(k), 1024 Budapest, Fény utcai piac, 3. emelet

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában