Bisztróérzés Miskolc belvárosában: Lokalista

Ezt olvasta már?

Az itallap is rejteget kellemes meglepetéseket, bár összességében javítható és bővíthető. A legkevésbé izgalmas rész a sörműfaj, Dreher – Pilsner – HB (azaz Asahi) söröket tartanak, a minőségi szegmenst egyetlen főzet képviseli, az is gyümölcsös, konkrétan a Monyónak Cherry Herója kapható náluk. Ha már a Dreher-termékekre alapoznak, nem lenne rossz az ANTL sorozatot is bevenni a szortimentbe (lásd erről itt), mindjárt akadna néhány érdekesebb főzet. De még jobb lenne, ha tartanának Zip’s és/vagy BAZ söröket a lokalitás jegyében.

A borok között örömmel láttam a tállyai Szent Benedek pincészet nedűit, melyek több figyelemre lennének méltók, mint amennyit kapnak. A tömény italok között is vannak izgalmasabb tételek, ezek közül Márton János „Magamnak főztem” pálinkáit említeném.

A tejfölhabos, burgonyagombócos, vargányás malacraguleves selymes, jó ízű, adja azt, amit elvárunk a műfajtól.

A „Jókai sertésszűz” remek kompozíció, vákuum alatt készült szűz, utánpirítva, belül rózsaszín, kívül kellemesen pörzses, egészében kellően szaftos, mellé koncentrált kolbászos, füstölt tarjás, pecsenyemártásos babköretet és ügyesen elkészített apró burgonyát adnak. Kifejezetten ütős, bátor tányér, valóságos ízbomba hardcore húsrajongóknak. A mellé kapott kenyér helyben sültnek tűnik, nem éri el a kovásszal dolgozó csúcspékségek szintjét, de sokkal jobb a boltinál. S kiválóan alkalmas a szaft tunkolására.

A túrógombóc nem teljesen meggyőző, a túrónak a részarányát jó lenne növelni, de ezzel együtt élvezhető, és nem halványítja el a remek leves és főétel élményét. Jó mellé a mangómártás, az apróra vágott ananász és a tejfelhab.

Öröm volt látni, hogy a Lokalista tartja a szintet. Jó lenne egy alkalommal elborozgatni náluk egy „krémes hármas”, azaz kolbászkrém, újhagymás krémsajt és füstölt padlizsánkrém mellett.

Elérhetőségek:

Lokalista Bistro

Miskolc, Széchenyi u. 36.

Telefonszám: +36 46 542 672

Honlap: http://lokalistabistro.hu

E-mail-cím: [email protected]

Borítókép: Lokalista Bistro (Fotó: A kép a szerző felvétele)

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában