A Budapest Bagel már 10 éve bukkan fel itt-ott, találsz belőle a Margit körúton Budán, a Baross utcában Pesten. De Hágában, Hollandiában és Bécsben, Ausztriában is haraphatsz egyet a híres tömör, mégis puha, édes, mégis sós lyukas zsemléből.
Bécs belvárosában, 13 óra magasságában az utcán álltak az emberek, hogy mindenki hozzájuthasson egy bécsi Budapest bagelhez, de hamar lepörgött a sor, és valljuk be: ahol ennyien szeretnének enni, az a hely csak jó lehet. Beülni nem igazán lehet, kb. 4-6 személy tudja letenni magát egy-egy ülőhelyre, valamint kizárólag kártyás fizetéssel kaphatod kézhez a bagelt. Javasoljuk, hogy inkább vidd magaddal papírszatyorban, egy isteni kávéval együtt a Duna-partra randizni az ételed, mert kb. 3 percre van gyalog az üzlettől.
A Budapest Bagel bécsi helyszíne (Fotó: Hajnal Stefi)
Milyen a bécsi Budapest Bagel?
A Budapest Bagel helyben sütött kézműves bagelei méltán népszerűek. Ahogy az amerikai lengyel zsidó közösségből indult szendvicsekre jellemző, úgy a Budapest Bagel is főleg sajtkrémet használ a szendvicsek alapjául, de szép számmal találunk vegetáriánus, vegán, sőt édes opciókat is a kínálatban. A mindössze pár négyzetméteres térben ottjártunkkor szempillantás alatt, sorra lőtték ki az ott dolgozó lányok a bageleket, így a magunk 20 perces tépelődésével lassúnak számítottunk, de két, gyors ebédre áhítozó huszonéves között a pult elé vetődve ledarálhattuk a rendelésünket.
Nem spórolnak a lazaccal (Fotó: Hajnal Stefi)
Klasszikusok és a nagyon sajtos verzió
A klasszikus vonalon haladva, tiszteletünket téve az amerikai gyökereknek a lazacos New York City Salmon (9.90 €) verziót próbáltuk elsőnek, ebben krémsajtot, kapribogyót, füstölt lazacot, rukkolát és lila hagymát találsz. Majd egy Pastrami szendvics (9.90 €) következett, ebben kétujjnyi vastagon egymásra rétegezett sonka, dijoni mustár, cheddar sajt, rukkola és kovászos uborka volt, utóbbi kitűnően egészítette ki a bagel önmagában édeskés ízét.
Ezenfelül még egy vega inside out cheese (edami, cheddar, rukkola, krémsajt) (8.50 €) és egy BLT Melted (bacon, paradicsom, jégsaláta, krémsajt) (8.50 €) bagelt kóstoltunk, mindkettőt franciapirítós-sütőben összemelegített kivitelben. Ezek a bátortalanabbaknak kitűnően megfelelnek, na meg azoknak, akik mégis meleg ételt kívánnak.
New York City Salmon bagel (Fotó: Hajnal Stefi)
Lenni vagy nem lenni? – vegán verziók nyomában
Egyébként elérhetőek vegán bagelopciók is, pl. a lazacos bagelből rendelkezésre állt „répalazacos” verzió is. Ott-tartózkodásunk alatt viszont rövid, szomorú párbeszéd zajlott ez ügyben. Az egyik szendvicsből ugyanis nem volt éppen elérhető a vegán opció. Valljuk be, egy szendvicsbártól, ami ekkora forgalom mellett egy évtizede szolgál kitűnően, nem teljesen elvárható, hogy zökkenőmentesen haladjon a korral, ettől még a próbálkozásuk nagyon is tiszteletre méltó és profi.
Cím: Budapest Bagel Vienna – Lilienbrunngasse 3., Bécs, Ausztria
Ha tetszett a Budapest Bagel cikk, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Idén hamar indul a fesztiválszezon
A Király utcai egység többféle hambival csábít
Nem csak lángosozni lehet a piacon
Kézműves gyrosozó a 18. kerületben
A pizza mellé még egy pohár proseccót is kapsz
Fúziós, de nem úgy, ahogy gondolnánk
Kultúra és gasztronómia egy helyen!
Kellemes, laza helyek jó konyhával
Autentikus indiai ízek színes környezetben
Lassulj le, kapcsolj ki – ezzel a mentalitással vár ez a szuper zebegényi hely! #sknation #dunakanyar
A hatalmas adagok nem mennek a minőség rovására
Kreatív brunch-fogások tüneményes környezetben
A Zsengélő Caféban jártunk a Dunakanyarban.
A 13. kerület legnépszerűbb brunch-helye, közvetlenül a Duna partján!
Mennyei desszertek égimeszelő árakon