A Sandwich Heaven több mint egy jó szendvicsező | Street Kitchen

Ezt olvasta már?

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Több tízezer szendvicset készített rászorulóknak az elmúlt hónapokban a Budapest Bike Maffia

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Frissen sütött fánkok, helyben készült mázak: megnyílt a La Donuteria

Brutális fogások Zseniális téli kaja, ha igazán bevállalósak vagytok! Ég veled kiszáradt steak!...
Finomak és egészségesek is, bizony van ilyen!

Egy kultikus étel Hajdúszoboszlóról

Bár a nyár végén nyitott üzlet a Sandwich Heaven nevet viseli, a Bank utcai pici kis boltban sokkal több minden van, mint jó szendvicsek. Egy volt kollégám ajánlotta a helyet, ahol bagelek és croissant-ok mellett isteni biolevesek, fantasztikus zabkásák és még frissen készült smoothie-k is várnak. Még jó, hogy teszteltük!

A Sandwich Heaven a legtöbb, szívvel-lélekkel nyitott helyhez hasonlóan egy régóta dédelgetett álom megvalósulása. A tulajdonos sokáig élt az Egyesült Királyságban, és kipróbálta magát a vendéglátás több szegmensében. Angliában egyébként a szendvics az egyik legáltalánosabb ebédopció. Meg merem kockáztatni, hogy jóval többször fogyasztják ebédre, mint reggelire. Jómagam több alkalommal megfordultam Londonban, ahol jó idő esetén (tehát évente két és félszer 😀 ) az emberek azonnal elözönlik az úton-útfélen előforduló kerteket és parkokat, és ott fogyasztják el az ebédjüket. Ennélfogva a grab and go jellegű helyek hatalmas népszerűségnek örvendenek. Ezt a koncepciót szerette volna meghonosítani az azóta már Budapesten élő tulaj, és ez az arculat kialakításához is nagyban hozzájárult. Bár még alig fél éve nyitották meg a kapuikat, a rendelésekből és a visszatérő vendégekből már most látszik, hogy valóban az itt élő külföldiek vannak többségben, tehát sikerült létrehozni számukra egy hiánypótló helyet. 

Az alapanyagokat egytől egyig igyekeznek kistermelőktől, családi pékségektől, kisüzemektől beszerezni, hogy egymást támogatva ismertethessék meg magukat a széles közönséggel. A távolabbi tervekben mindenképp szerepel, hogy idővel franchise helyként működjenek, és a legtöbb egyetemvárosban megvessék a lábukat. 

Smoothie 

A smoothie-kat nemcsak hogy helyben készítik, de a saját, hitelesített tisztítóval szűrt vizüket használják hozzájuk, amit egyébként külön is megvásárolhattok. A 4-féle turmixból én az anti-stress elnevezésűt kóstoltam, mert úgy gondoltam, ennek éppen szezonja van. 😀 Kerül bele alma, répa, szilva és eper, amiknek összességéből egy durván narancssárga italt kapunk kézhez. Igazán egyik összetevő sem nyomta el a másikat, mindegyik jól érvényesült, hol az almát éreztem jobban, hol az epret, és szerintem így igazán jó. Sajnálom, hogy ebből nem kóstoltam még egyet, mert nagyon ízlett, és ezektől valahogy mindig jön egy olyan jóleső „majd kicsattanok” életérzés (vagy placebo hatás…), amit csak ajánlani tudok. Mindegyiket 1050 Ft-ért vághatjátok zsebre.

Anti-stress smoothie/Fotó: Bercely Judit

Fekete ribizlis zabkása

Mivel sosem szerettem édes dolgokat reggelizni, ezért a zabkása valahogy sose tartozott a nagy kedvenceim közé, mostanában viszont rákaptam. Ennek fényében nagyon örültem, hogy itt rögtön 6-féléből lehet válogatni. A levesek és a zabkásák egyébként egytől egyig a Hridaya családi manufaktúra termékei, akikkel a tulajdonos egy piacon ismerkedett meg. A család egy 2 hektáros farmon termeszti a zöldségeket és gyümölcsöket. Ezekből aztán lekvár, müzliszelet és még sok más finomság készül. Hírből sem ismerik az adalékanyagokat, az organikus biogazdálkodásban hisznek, és eszerint is működnek. A levesek és a zabkásák alapanyagai egy kis zacskóba kerülnek, amit aztán egy lebomló papírtálban hoznak forgalomba. Ezek egyébként tökéletesen alkalmasak arra, hogy a hozzájuk szükséges 100 fokos vizet beletöltsük, majd ebből fogyasszuk el a kiválasztott ételt. A szuperlaktató zabkásákhoz alig másfél deci víz és 3 perc türelem szükséges, na meg 690 Ft. Önmagában is finom volt, abszolút érezhető a ribizlis vonal, de mivel itthon fogyasztottam el, raktam hozzá egy fél banánt és egy kevés erdei gyümölcsöt is. 

Rókagomba-krémleves 

Levesekben sem szűkölködik a Sandwich Heaven, összesen 8-féle isteni biolevessel kényeztethetjük magunkat zord idő esetén. A csorbaleves nagyon érdekelt volna, de sajnos nem sokkal az érkezésem előtt vitték el az utolsót, így végül a rókagombára esett a választásom. A levesekhez 2-3 deci víz szükséges, és a már fentebb említett pár perc türelem. Meglepve tapasztaltam, hogy az „instant” kiszerelés ellenére csodálatosan finom az illata, az 5 perc letelte után pedig egy nagyon krémes, sűrű leves a jutalmam. A rókagombának van egy iszonyatosan jellegzetes íze, ami semmilyen körülmények között sem téveszthető össze mással, tehát kár is lenne ezzel a névvel megpróbálni eladni valami mást. Esetünkben ilyenről szó sem volt, azt kaptam, amit kértem. Tényleg nagyon sűrű volt, így a mennyisége dacára is baromi laktató. Kritikaként azt említeném meg, hogy a betét gyanánt benne lévő nagyobb szárítottgomba-darabok a forró víznek ellenállva sajnos elég gumiszerűek, rágósak maradnak, így ezeket nem is ettem meg mind. Az összes leves egységáron, 790 Ft-ért kapható. 

Szendvicsek 

Szendvicsfronton aztán tényleg senki nem panaszkodhat arra, hogy ne lenne miből választani, ugyanis 14-féle összeállítás érhető el. Nekem egyetlen szívfájdalmam az volt, hogy őszintén szólva nem találtam valami eredetinek a palettát. Persze ez nem feltétlenül baj, nem biztos, hogy szüksége van a világnak egy skót-ázsiai fúziós tarjás-ananászos szendvicsre, mégis azt gondolom, hogy többet is ki lehetne hozni a műfajból. Ennek fényében igyekeztem inkább azokra rámenni, amik nem köszönnek vissza ránk minden benzinkúton. Teszem hozzá, simán lehet, hogy velem van gond, mert azt hallottam, hogy hiába a sokféle bagel, croissant és bagett, nyitás óta a sonkás-sajtos változat viszi a pálmát. 

Összesen 14-féle szendvicsből választhatunk/Fotó: Facebook/sandwichheaven

Camembert-es bagel 

A vega választék közül az almás-camembert-est mindenképp kiemelném, nemcsak mert nagyon klasszul néz ki, hanem mert ez kicsit túlmutat a szendvicsezők megszokott húsmentes verzióján. A bagelben a már említett almán és sajton kívül van még madársaláta, dió, áfonya, vajkrém és kaliforniai paprika is. Amellett, hogy szerintem a hús egy ilyen gazdagon megpakolt szendvicsből már senkinek sem fog hiányozni, az édes és a sós dolgok nagyon klasszul harmonizálnak egymással ebben a durván laktató szendóban. Ha valamit változtathatnék rajta, talán egy kicsit több vajkrémmel operálnék, mert a diótól és a salátától egy kicsit száraz, amíg el nem jutunk a sajtig (1390 Ft).

Camembertes bagel/Fotó: Bercely Judit

Lazacos szendvics 

A lazacos szenyákkal a legtöbb helyen sajnos az a gond, hogy csak a nevükben van hal, a szendvicsben már kevésbé. Boldogan tapasztaltam, hogy itt bizony bőőőőven pakolnak belőle a kenyerek közé, és elfért még némi vörös csíra és cheddar sajt is. A szokásos sajtkrém helyett ricottát tesznek bele, amitől nagyon könnyű lesz, mégsem leszel éhes egy óra múlva, főleg ha még egy levest is benyomsz előtte. Bár tény, hogy nem vagyok egy csupa izom férfiember, de ettől a kettőtől én annyira elteltem, hogy a szendvicsnek csak a felét tudtam megenni (1590 Ft).

Lazacos szendvics/ Fotó: Bercely Judit

A Sandwich Heaven a jelenlegi helyzetben a legjobb alternatívát nyújtja, ami az étkeztetést illeti. Gyorsan, finomat és minőséget kapsz a pénzedért, így ha az Arany János utca felé jártok, onnan már egyenes út vezet a szendvics mennyországig – szó szerint. 

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. 

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Egy fiatal pár megnyitotta Budapest egyik legjobb kínai éttermét, főszerepben a töltött batyuval

Levesek és főzelékek Csirkepöri bő lére eresztve 😉 Fantasztikus desszertek A...

Világörökséggé nyilváníttatná a bagettet Franciaország | Street Kitchen

A pogácsa mindig nyerő! A kókuszcsók egyáltalán nem macerás édesség Pár éve...

Kajamekka a Normafán – már most is látogatható a Normafa Grill Terrace | Street Kitchen

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Több tízezer szendvicset készített rászorulóknak az elmúlt hónapokban a Budapest Bike Maffia

Brutális fogások A hús szaftosan puha, a hagyma pedig ropogóóóóós French toast, ahogyan...

Frissen sütött fánkok, helyben készült mázak: megnyílt a La Donuteria

Brutális fogások Zseniális téli kaja, ha igazán bevállalósak vagytok! Ég veled kiszáradt steak!...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -