A Rómain nyitott új egységet a város egyik legjobb fagyizója, a Minus 11

Ezt olvasta már?

Nem sokban különbözik az eredetitől

Minden hozzávalója ultrakönnyen beszerezhető

Hirdetés

Nem mindennapi fagylaltozó a MINUS 11 Máriaremetén, ami amellett, hogy szerintem a város egyik legjobb fagyizója, a belvárostól nagyon messze is olyan népszerű tudott lenni, hogy nemrég megnyílt a második egysége is. A második kerületi, kicsi boltban nincs kerthelyiség, most azonban a Duna mellett ezt bőven pótolták

Hirdetés

A Minus 11 fagylaltozó Németh Ágnes tulajdonos szerelemprojektje. Ági hosszan tanulmányozta a fagyikészítést Olaszországban – ami nem csoda, hiszen eredeti szakmáját tekintve olasztanár – és azóta is lázasan kísérletezik a különböző ízpárosításokkal, ami a Minus 11 legfőbb jellemzője.

Az új fagyizó a Rómain. Fotó: Kalas Györgyi

Több hónapos kutatás után születnek olyan ízek, mint a tonkababos ricotta, a bergamottos fehér csoki, a tejkaramella vagy a többféle trópusi gyümölcsöt felvonultató karibi cucc. Az én abszolút és mindenkori kedvencem pedig a vérnarancs, és a citromfagyi sem mindennapi, sudachi citromból készül, ami egy zöld citrom, de mégsem lime, mert annál jóval édesebb. 

Fotó: Erdőháti Áron

Új helyen a Minus 11

És mindez már a Római parton is elérhető, egy nagyon kedves kerthelyiséggel kombinálva a Duna partján. Ági nem rakja tele roskadásig különböző ízekkel a pultot. Az ő filozófiája, hogy készüljön minden fagylalt szinte mérnöki pontossággal és egyedi, csak rájuk jellemző ízpárosításokkal. A kínálat a két helyen nagyjából megegyezik. A hagyományos, fém fagyitégelyekben a fagylalt pontosan mínusz 11 fokra hűl, mert Ági szerint ezen a hőmérsékleten lesz a legfinomabb és a legjobb állagú. Nem bánja, hogy nincsenek közel a belvároshoz, hisz szerinte egy jó fagylalt egy kirándulást is megér, így van ez a Hűvösvölgy és a Római part esetében is. 

Fotó: Erdőháti Áron

Egyetlen bánatom, hogy a gombócok kicsik, ami persze azért van, mert Ági egyáltalán semmilyen adalékanyagot vagy térfogatnövelőt nem használ. De az 5 deka gombóc így eltűnik a tölcsérben, és akár hármat is meg tudok belőle enni. Ettől függetlenül imádom mindet, és szerintem minden fillért megér. 

1039 Budapest, Kossuth Lajos üdülőpart 128

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában