A Nagyerdőbe költözik a magyar gasztro-világ legjava – hajdupress.hu

Ezt olvasta már?

A Debrecziner Gourmet Fesztivál 6. alkalommal várja látogatóit Debrecen zöld szívében július 1-3. között.

A gasztro-kulináris élményeket felvonultató fesztivál kiemelt partnere a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), mely jól mutatja a fesztivál presztizsét, hiszen a SVÉT a nívós vidéki gasztronómia szövetsége. E szövetségben az éttermeken túl étterem-szálloda komplexumokat, cukrászatokat, kisüzemi sörfőzdéket és pékséget is találunk.

A fesztivál szakmai iránymutatásért olyan sztárséfek felelnek, mint Ruprecht László alias „Rupi séf”, a SVÉT elnöke és alapítója, továbbá Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf és a BOTANIQ Turai Kastély éttermének, a Clarisse konyhájának vezetője, és a debreceni fine dining fenegyereke, Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje.

„Fontosnak tartjuk azt, hogy Debrecenben is megmutassuk az egész régiónak azokat a gasztronómiai különlegességeket, melyeket országunk nyújtani tud, hiszen ezen a hétvégén Balatontól Egerig, Palkonyától Budapestig kalandozhatnak a gasztro-térképen az ide látogatók. Mindezt úgy, hogy kedvező jegyárak mellett valósítjuk meg a rendezvényt azért, hogy minél elérhetőbbé váljon a kultúra ezen műfaja is.”

közölte Mészáros Réka, a rendezvény főszervezője, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A hazai gasztro szcéna kiemelkedő szakmai képviselőinek bemutatása mellett, az erdő ihlette menük nyűgözhetik le a különlegességek kedvelőit, akik pedig érdeklődnek a sütés és főzés praktikái iránt, azok élményfőzéseken tanulhatnak a legjobb séfektől. A hatalmas szabadtéri kóstolón nemzetközi ízek, vegán és mindenmentes finomságok is a kulináris palettára kerülnek.

Hol és mikor?

Magyarország első természetvédelmi területén, a csodálatos Nagyerdőn és a Békás-tó partján ismét egy szórakoztató, izgalmas és magas színvonalú rendezvény részesei lehetnek a vendégek július 1-3. között. A Debrecziner Gourmet Fesztivál híreiről weboldalán és Facebook eseményéből értesülhetnek az érdeklődők.

Forrás: Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft.

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában