A kovászhívő Medve-család pékséget nyitott – Bearkery Műhely

Ezt olvasta már?

Maradékmentésből jeles – teszteltük, mit tud a Munch

Az összes húsvéti recept Perfekt ünnepi főfogás húsvétkor Green Kitchen Bulgurból...

Nem cukrászda, hanem sütibolt, de annak tökéletes! Megnyitott A Sütis!

Cukormentes Megérkezett az alakbarát, mégis zseniálisan finom sajttorta! A legjobb kalácsok ...

7 nap 7 recept – válogatás a legújabb receptjeinkből

Az összes húsvéti recept Egy kis olasz, húsvéti gasztrokalandozás Az összes húsvéti recept ...

5 krémes pudingrecept, amitől eláll a szavad | Street Kitchen

Laktózmentes Tejfehérje és tojásallergiások figyelem! Szerintünk akkor is el fog fogyni, ha megduplázzátok...
Megúszós ázsiai kaja, ha se étteremhez, se házhozszállításhoz nincs kedved
Testépítőknek és fogyókúrázóknak is tökéletes reggeli!
A Bearkery egy dabasi történet, egy sikersztori. A pékség, pontosabban reggelizőműhely délután 1 óráig van nyitva, de ha nonstop tárnák ki a kapuikat, sem enyhülne a kígyózó sor a bejárat előtt. A titok – már ha van ilyen – a prémium alapanyagokban és a vadkovászban rejlik – állítja Medve Bence, a gasztroműhely tulajdonosa és pékje.

A Bearkery egyébként az egykori takarékszövetkezet kissé katatón és elhanyagolt üvegépületét választotta színhelyül, ahol a műmárványok és linóleumok világát egy letisztult, skandináv stílusú bisztróvá alakították. A nagy terek, és a világoskék szín uralkodnak, a pult pedig látványpékségszerűen enged betekintést a folyamatokba, hogyan készül a szendvics és az isteni kávé… De erről majd később egy picit bővebben írunk. 

A történet a kovász megismerésével kezdődött, az otthoni kísérletezés pedig lassan szakmai érdeklődésbe fordult. A családban mindenki ért valamihez: Bence édesapja korábban szakácsnak tanult, így ő felel a szendvicskreációkért, míg Bence édesanyja a pékmesterség elsajátítása mellett kitanulta a barista szakmát is. A pultban pedig hétvégente Bence barátnője, Eszter sürög-forog, hogy tökéletesen záruljon a kör. A helyet idén nyáron nyitották meg, eleinte keresve a műhely identitását, amit az elképesztő tömeg határozott meg végül, ugyanis a kezdeti reggeltől estig tartó nyitvatartást nem győzte a család, így reggelizővé avanzsálódtak.

Kukoricás. Fotó: Bearkery

Semmi adalék, de mindent bele

A Bearkery, ami a Medve családinév után kapta vicces keresztségét, kínálatában nem a hangzatos és túljátszott nevekre ment rá, minden egyértelmű, viszont annál finomabb. A parasztkenyér levegős, a héja úgy ropog, mint a nagykönyvben, a savanykás íz pedig magáért beszél. Készül még kukoricakenyér (fél kiló 540 Ft) is; Bence elmondta, hogy a krumplis és a kukoricás között vacilláltak, aztán a próbasütés mindent eldöntött, így egy olyan klasszikus került a szortimentbe, ami kevés helyen utolérhető. A másik nagy találmány a száz százalékban rozsból készült kockavekni ( fél kiló 690 Ft) , amiről Bence állítása szerint az osztrák pékáruk ízéhez szokott, eredetileg soproni születésű vásárlójuk is ódákat zeng.

Bearkery
Az alapanyagokat helyi kistermelőktől szerzik be. Fotó: Bearkery

A medve kedvence

Bence nem győzi hangsúlyozni, hogy helyi alapanyagokból és a környékbeli termelőktől beszerzett termékekkel igyekeznek dolgozni, ami nem mindig könnyű, de kifizetődő. Az igények folyamatosan alakítják a kínálatot, így került a polcra az erdei lekváros-pisztáciás csiga (490 Ft), melyhez a lekvárt a család főzi. A csiga tésztája könnyű és ropogós, a lekvár a nagymamáéval vetekszik, a pisztácia pedig beviszi a mennyei élmény alsóütését. Mindemellett életveszélyes, ugyanis könnyen elfogyhat belőle akár 3-4 darab is, komoly cukorsokkot okozva.

Bearkery
Erdei lekváros-pisztáciás csiga. Fotó: Bearkery

A barista anyuka a garancia

A kiváló pékáruk és szendvicsek mellett a hely szuper kávéval machinál. Az alapanyagot és a technikai ismeretet is Losonczy Marcelltől kapták (a Maran Coffee alapítója és tulajdonosa), így adott volt, hogy a klasszikus cappucino mellet feltűnik pár izgalmasabb, szokatlan kombináció is.

Bearkery
Fotó: Bearkery

Ha valaki újdonságra vágyik a budapesti pékségek forgatagában, nyugodtan üljön kocsiba, és próbálja ki a dabasi család műhelyét, ahol az egyszerűség diktálja a recepteket, de a minőség határozza meg azokat.

- Advertisement -
- Advertisement -

Legfrissebb a témában

Több száz hamburgert osztanak szét a mentősök között | Street Kitchen

Igazi ízbomba, és még diétás is! Húst hússal Nyisd meg otthon a saját...

Maradékmentésből jeles – teszteltük, mit tud a Munch

Az összes húsvéti recept Perfekt ünnepi főfogás húsvétkor Green Kitchen Bulgurból...

Nem cukrászda, hanem sütibolt, de annak tökéletes! Megnyitott A Sütis!

Cukormentes Megérkezett az alakbarát, mégis zseniálisan finom sajttorta! A legjobb kalácsok ...

7 nap 7 recept – válogatás a legújabb receptjeinkből

Az összes húsvéti recept Egy kis olasz, húsvéti gasztrokalandozás Az összes húsvéti recept ...

5 krémes pudingrecept, amitől eláll a szavad | Street Kitchen

Laktózmentes Tejfehérje és tojásallergiások figyelem! Szerintünk akkor is el fog fogyni, ha megduplázzátok...
- Advertisement -

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -