A Balaton leghangulatosabb gasztroutcája

Ezt olvasta már?

Ez tényleg egy leves kenyérből?

És az alakod miatt sem kell aggódnod!

Van egy utca Balatonfüreden, amiből tíz év alatt hangulatos mesevilágot varázsoltak a helyi vendéglátósok, akik hittek abban, hogy az úttest nem csak parkolásra való. Ma a Blaha Lujza utcában hangulatos terasz, élőzene, valamint bundás kenyér, pizza, bisztróebéd, sütemény, kávé és helyi bor várja a nyaralókat, akik nem a zsúfolt tömegturizmusra vágynak.

A 2018-ban az év turisztikai vállalkozójának választott Dobai András 2010-ben költözött Budapestről Balatonfüredre, azaz még jóval azelőtt, hogy ennyire divatba jött volna a magyar tenger. Andrást sokan a Brains együttes zenészeként ismerték meg, emellett azonban régóta vendéglátózott, és nagy álma volt egy borbár. Amikor 2010-ben Füreden, kizárólag a helyi, balatoni borokra alapozott borbárt nyitott, sokan szinte bolondnak nézték. Helyi alapanyagokra építeni egy üzletet? Itt, a Balatonnál? A Kredenc borbár azonban rögtön népszerű lett, és az idő azóta sokszorosan igazolta.

blaha lujza utca
A Blaha Lujza utcában hangulatos teraszok várják a látogatókat (Fotó: Erdőháti Áron)

Dobai András továbbra is a Blaha Lujza utca legfőbb arca, de azóta a Kredenc kiegészült a mellette működő Kedves cukrászdával, amit Horváth Anikó és fia, Bujtor Barna vezet. Tavaly pedig megnyílt mellettük a BazsaLicom bisztró is, amit az Olaszországból hazatérő Bocskai Balázs és párja, Lilla üzemeltetnek. A koronavírus-járvány persze mindannyiunk életében nagy változást hozott, a céljuk azonban ugyanaz: Füred kulturális “fővárosává” tenni a Blaha utcát.

Folytatás a Street Kitchen magazin legújabb, nyári számában! A magazint megvásárolhatod az újságárusoknál, vagy beszerezheted ITT!

Legfrissebb a témában

Booking.com

Még több hasonló cikk a témában