Az indiai konyha közel sem csak curry. Ahogy a kultúra, a gasztronómia is végtelenül színes – szó szerint mondjuk a sárga dominál, de annak legalább 50 árnyalata!
Ezek az indiai ételek tuti a kedvenceid lesznek, ha szereted a fűszeres dolgokat. Nem kell feltétlen, hogy csípjen, elég, ha pikáns – a sóval is lehet szolidabban bánni, mert a sok íz mellett könnyű túltolni.
Tik-tak, telik az idő, és még nem jártatok Indiában? Az indiai ételek közül a legnépszerűbb a tikka masala, ami egy fűszeres csirkehúsos kaja. Tradicionálisan naan kenyérrel kínálják, ami az evőeszköz szerepét is betölti.
Csirke tikka masala házi naannal (Fotó: Street Kitchen)
Egy 210 fokos sütő és egy nagy tepsi kell ehhez a szuper kajához, ami kevesebb mint 1 óra alatt elkészül, szinte zéró energiabefektetéssel. Az alaposan befűszerezett alapanyagoktól csak úgy illatozik majd a lakás! Csirkemell helyett más húsrészt is használhattok, de tartsátok szem előtt, hogy befolyásolhatja a sütési időt, ha mással dolgoztok, például combbal.
Garam masalás csirke sült karfiollal (Fotó: Street Kitchen)
Az indiai ételek körete csak akkor tud érvényesülni, ha legalább olyan fűszeres, mint maga a feltét. Ez a fűszeres krumplisali tökéletes választás egy csirke tikka masala mellé is, ha nem szeretitek a natúr ízű naant.
Fűszeres, indiai burgonyasaláta (Fotó: Street Kitchen)
Ettől a dahltól tuti dalra perdül mindenki, aki kedveli a keleti ízeket. A sűrű, főzelék és krémleves közti állagot egyszerű belőni, a céklafasírttal kiegészítve pedig nagyon laktató és tápláló lesz ez az étel.
Vöröslencse-dahl céklafasírttal (Fotó: Street Kitchen)
A vajas csirke olyan felkapott az indiai ételek között, mint a szecsuáni csirke a kínai konyhában. A kettőnek persze semmi köze amúgy egymáshoz: ez a vajas csirke a kókusztejszíntől és a vajtól lesz ultraszaftos. Köretnek próbáljátok ki ezt a megúszós naan receptet, amit gyerekjáték összedobni!
Indiai vajas csirke megúszós „naan”-nal (Fotó: Street Kitchen)
A mell mellett az indiai konyha kedvelt alapanyaga a csirkecomb. Jóval lédúsabb, így a szokásosnál is szaftosabb ételek készíthetőek belőle. Ez a fitt kaja ráadásul rengeteg rostot is tartalmaz a kelkáposztás-csicseris ragunak köszönhetően.
Joghurtos indiai csirkecomb (Fotó: Street Kitchen)
A tradicionális vajas csirkén csavartunk egyet, és hús helyett karfiolt készítettük a fűszeres-vajas mártásban. A csirkét elég szinte natúran, sóval-borssal kisütni, de ki is hagyhatjátok: a lényeg itt úgyis a zöldség. Köretnek egy egyszerű rizst készítsetek mellé, ami magába tudja szívni a szószos karfiol mártását.
Indiai vajas karfiol egészben sült csirkemellel (Fotó: Street Kitchen)
A vöröslencse dahlhoz nagyon hasonló ételt ne az előtt szolgáljátok fel levesként. Önmagában is kitesz egy vacsit, legalábbis egyből ugorhattok utána a desszertre!
Indiai vöröslencse-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
Ha tetszett az indiai ételek toplista, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
100 százalékig gluténmentes, 100 százalékig finom sütik jönnek!
Életed legfinomabb fitt kajái jönnek!
Felejtsétek el a húsvéti sonka emlékét is, könnyed kaják következnek!
Itt bizony babra megy a játék!
A világ legfinomabb tojáskrémes kajái jönnek!
Maradékmentés level 1000! 🙂
Tormát eszünk tormával!
Egytől egyig frenetikusak!
Van élet a tojássalátán túl is!
Húsimádó húsvéti kaják jönnek!
Ezekért a húsvéti receptekért az egész család odáig lesz!
Imádni fogjátok ezeket a full extrás lángikat!
Ezektől a sütiktől a nap is szebben süt majd!