7 nap 7 recept: klasszik karácsonyi kaják | Street Kitchen

Ezt olvasta már?

Nincs jobb egy tartalmas, forró káposztalevesnél!

Vendégvárónak vagy ünnepi előételnek is tökéletesek

Szerinted sincs karácsony hal és káposzta nélkül? Klasszikus ízek, igazi nagyágyúk, amik nélkül elképzelni sem tudjuk a karácsonyt!

Fűszeres halászlé, pirosra sült kacsacomb, tejfölös töltött káposzta – kaják, amik nélkül nem ünnep az ünnep és nem karácsonyi a hangulat. Gyertek, hízzatok velünk!

Akár a bajai, akár a szegedi halászlé mellett tetted le a voksodat, egy biztos: a halászlé kötelező karácsonyi recept. Tökéletes ünnepi előétel, és ha valóban beleteszel mindent, amit illik, akkor ne lepődj meg, ha kérsz egy kis időt a következő fogás előtt.

A halászlé a karácsony elengedhetetlen kelléke

Ha szusszantál egyet, már jöhet is a karácsonyi menük egyik nagyágyúja, a töltött káposzta. A legjobb, ha sikerül úgy beosztanod az idődet, hogy már az előző nap elkészíted, hiszen tudod: a káposzta felmelegítve az igazi!

A töltött káposzta nagy macera, de megéri

A karácsony sztárja lehet ez a szaftos liba – persze neked is jár a konfettieső, ha követed a receptet! 🙂 Ez a kaja elegáns, ünnepi, és jó hír, hogy pofonegyszerű. Akkor is elkészítheted, ha nem te vagy a leggyakorlottabb szakács.

A liba is jól mutat az ünnepi asztalon

Hiába repetáztál a halászléből, még mindig ennél egy kis halat? Akkor rántsd ki a pontyot, mert rántva minden jobb! Zsolti megmutatja, hogyan süthetsz kívül ropogós, belül puha halat, mellé pedig dobj össze egy kis (vagy inkább sok) franciasalátát, hogy ne legyen hiányérzeted!

Rántott ponty franciasalátával
Rántott ponty franciasalátával

A töltött pulyka – az amerikai változattól eltérően – nálunk jellemzően hengerformában kerül az asztalra. Tény, hogy a gesztenyével töltött, baconbe göngyölt fűszeres pulykamellhez egy-két összetevőnél többre lesz szükséged, de egyszerű elkészíteni, és a végeredmény egy illatos, szaftos, villantós kaja lesz.

Ezzel a karácsonyi étellel mindenkit tutira elvarázsolsz!

Ha kacsacombot készítesz, akkor egyértelmű, hogy lila káposztának is kell lennie a tányéron. De ha vinnél egy kis csavart az ünnepi menübe, a pirosra sült kacsacombot a megszokott dinsztelt káposzta helyett tálald most lilakáposzta-pürével, no meg egy igazi komfortkörettel: krokettel!

Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel
Kacsacomb lilakáposzta-pürével és krokettel

Ne csak nyáron fald, karácsonykor se feledkezz meg a pisztrángról! Nyugi, ez a kaja nem többórás művelet, mégis isteni finom ünnepi fogás. Kövesd Zé tanácsait, sózz, borsozz, fűszerezz, és mire kettőt pislantasz, már kész is a mennyei pisztráng!

Klasszikus fogás, nem csak karácsonyra

Ha tetszett a toplista, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Legfrissebb a témában

- Advertisement -spot_img

Még több hasonló cikk a témában

- Advertisement -spot_img