A lencse szilveszterkor annyira alap, mint a pezsgő. Megmutatjuk, mitől lesz igazán finom a lencsefőzelék, és azt is, hogy a főzeléken túl is van élet!
Egy tál sűrű, forró lencselevesre nem lehet nemet mondani – legalábbis arra, amit most mutatunk, biztosan nem! A lencse mellett a főszerepben a füstölt húst köszönthetjük, amit ebben a történetben a húsos szalonna, a karaj és a tarja is alakíthat. A telt és karakteres ízű, fűszeres levesért Lillának mondj köszönetet! 🙂
Ezt a batyut nagyon egyszerű elkészíteni, így akkor is nekiállhatsz, ha az életed nagy részét nem a konyhában töltöd. Nyugodtan használj bolti leveles tésztát, a tölteléket néhány perc alatt összedobhatod, és már mehet is be a sütőbe, hogy pirosra süljön!

Természetesen az újév legnagyobb klasszikusa, a lencsefőzelék sem maradhat ki a listából. Alapkaja, amiből, ha jól készíted el, zseniális ebéd vagy vacsora lehet. Persze az évszázados jó barátjáról, a sült virsliről se felejtkezz meg!

A vöröslencse kevesebb törődést igényel, mint a hagyományos, ezért tökéletes választás, ha időszűkében vagy. Habár a szép, élénk színű leves első látásra (majd kóstolásra) eladja magát, azért jó, ha tudod: a vöröslencse szuperegészséges, szóval egyszerűen nem hibázhatsz, ha ezt a kaját választod.

Naná, hogy nem telhet el a szilveszter egy (két, több) ízletes szendvics nélkül! Nóri olyan szendvicskrémet hozott most, amit pikk-pakk kikeverhetsz, és még egészséges is. A dió helyett más olajos magot – például pisztáciát – is használhatsz.

Még néhány hasonló





